Jean-Pierre Marielle, unul dintre marii actori ai cinematografiei franceze, a murit la 87 de ani

Jean-Pierre Marielle, unul dintre marii actori ai cinematografiei franceze, a murit la 87 de ani

Actorul francez Jean-Pierre Marielle, care a jucat în peste o sută de filme, dar şi în numeroase piese de teatru şi producţii de televiziune, a murit miercuri la 87 de ani, relatează EFE.

Într-un comunicat, soţia lui Jean-Pierre Marielle - cunoscut mai ales pentru interpretarea lui Monsieur de Saint Colombe din 'Tous les matins du monde', de Alain Corneau, din 1991- a precizat că actorul a murit la ora 16:24 în urma unei îndelungi suferinţe, la spitalul Saint Cloud, din apropierea Parisului.

Ironic şi zeflemitor, înalt şi cu o voce gravă inconfundabilă, Jean-Pierre Marielle a făcut parte din aşa-numitul grup "bande du Conservatoire" alături de renumiţii actori Jean-Paul Belmondo, Jean Rochefort sau Claude Rich.

A fost de şapte ori nominalizat la premiile César, echivalentul Oscarurilor în cinematografia franceză, dar nu a câştigat niciodată trofeul. S-a născut la Paris, la 12 aprilie 1932, însă cea mia mare parte a copilăriei a petrecut-o la Dijon.

Primul rol în teatru l-a obţinut în 'Le mariage forcé', de Moliere, în 1953. În tinereţe s-a făcut cunoscut şi pentru apariţiile sale în spectacole de cabaret alături de Guy Bedos.

În cinematografie, consacrarea sa a avut loc la sfârşitul anilor '60, cu filme precum 'Sex shop', de Claude Berri, 'La valise', de Georges Lautner, 'Comment réussir quand on est con et pleurnichard', de Michel Audiard, sau 'Le diable par la queue', de Philippe de Broca.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...