Jeremy Hunt denunţă afirmaţiile 'lipsite de respect şi greşite' ale lui Donald Trump

Jeremy Hunt denunţă afirmaţiile 'lipsite de respect şi greşite' ale lui Donald Trump

Ministrul britanic de externe Jeremy Hunt a denunţat afirmaţii "lipsite de respect şi greşite" ale preşedintelui american Donald Trump despre Marea Britanie şi prim-ministrul său Theresa May, într-o postare pe Twitter de marţi.

"Prietenii lui Donald Trump vorbesc sincer, aşa că o voi face şi eu: aceste comentarii privind prim-ministrul nostru şi ţara mea sunt lipsite de respect şi greşite", a scris el în replică la postările jignitoare ale preşedintelui american.

Miliardarul republican l-a atacat din nou marţi dimineaţă pe Twitter pe ambasadorul britanic la Washington. "Ambasadorul ciudat pe care Regatul Unit l-a impus în SUA nu este o persoană în privinţa căreia să fim încântaţi, un tip foarte prost", a postat el.

Subliniind că nu îl cunoaşte pe Darroch, Trump a adăugat că a auzit spunându-se că ambasadorul este "un imbecil pretenţios".

Donald Trump a revenit, de asemenea, asupra ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, sugerând că ambasadorul discută "cu ţara sa, cu prim-ministrul May, pe tema negocierilor ratate privind Brexitul" şi că i-ar fi transmis "să nu fie supărată de criticile mele privind modul teribil în care acestea au decurs".

"I-am spus Theresei May cum să realizeze acest acord dar ea a procedat în modul ei ridicol, fiind incapabilă să ajungă la el. Un dezastru!", a afirmat Trump.

Postările pe Twitter ale lui Trump au urmat după apariţia în presă a unor telegrame diplomatice ale ambasadorului britanic la Washington puţin flatante pentru Donald Trump.

În telegramele diplomatice publicate sâmbătă seară de ziarul britanic Mail on Sunday, ambasadorul britanic îl califica pe preşedintele american drept "instabil" şi "incompetent".

"Diplomaţii voştri îşi prezintă opiniile private secretarului de stat (Mike) Pompeo şi la fel fac şi ai noştri!", a mai scris Hunt pe Twitter.

El a mai precizat că, dacă va deveni prim-ministru, ambasadorul care a stârnit furia lui Trump, Kim Darroch, va rămâne în post la Washington.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...