JIGODIA și-a luat patru zile de concediu în plină criză în justiție după criticile dure al Comisiei de la Veneția și publică postări ciudate pe Facebook

JIGODIA și-a luat patru zile de concediu în plină criză în justiție după criticile dure al Comisiei de la Veneția și publică postări ciudate pe Facebook

JIGODIA și-a luat patru zile de concediu în plină criză în justiție după criticile dure al Comisiei de la Veneția și publică postări ciudate pe Facebook. Jigodia Justiției, Tudorel Toader, și-a luat în această săptămână patru zile de concediu, în plină criză în justiție după criticile dure transmise vineri pe tema modificărilor la legile justiției și la Codurile Penale. Potrivit programului oficial anunțat pe site-ul ministerului, ministrul Toader se află în concediu în zilele de luni, marți, joi și vineri. Secretarul de stat, Marieta Safta, a demisionat pe motiv că este magistrat detașat în MJ iar noile reguli adoptate prin OUG ar fi plasat-o in afara legii.

Pe de altă parte, ministrul justiției este activ pe Facebook, chiar și din concediu. În jurul orei 11, ministrul a postat următorul comentariu, cu precizarea stranie ”mesajul va fi șters peste o oră!”.

”Raspuns
pentru cei ce nu vor sa inteleaga:
Comisa de la Venetia nu a luat in discutie modificarile survenite prin OUG pentru modificarea legilor justitiei.
Un astfel de aviz ar urma sa fie adoptat la plenara din decembrie 2018 !
PS: mesajul va fi sters peste o ora !”

Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat vineri demisia ministrului justiției, pe care l-a acuzat de ”comportament iresponsabil” pentru că a inclus în ordonanța de urgență pe justiție prevederi fără nicio legătură cu solicitările Comisiei de la Veneția, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni.

Comisia de la Veneția a stabilit, într-o opinie adoptată vineri, că schimbarea propusă a legislației penale în României slăbește atât lupta anti-corupție, cât și combaterea altor infracțiuni grave.

În opinia citată, Comisia de la Veneția critică multe dintre amendamentele depuse de coaliția PSD-ALDE la Codul Penal și Codul de Procedură Penală și spune că acestea slăbesc capacitatea de luptă împotriva corupției și criminalității organizate.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…