Jigodism/PSD cere CNA să decidă că intervențiile președintelui Iohannis sunt propagandă electorală care trebuie calculate în cadrul timpului de emisie acordat PNL

Jigodism/PSD cere CNA să decidă că intervențiile președintelui Iohannis sunt propagandă electorală care trebuie calculate în cadrul timpului de emisie acordat PNL

Partidul Social Democrat a cerut Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să constate că intervențiile publice ale președintelui Klaus Iohannis sunt de fapt discursuri de propagandă electorală pro-PNL și anti-PSD. PSD cere CNA că emită o decizie prin care televiziunile și radiourile să calculeze intervențiile președintelui Iohannis în timpul de antenă alocat prin lege liberalilor, scrie G4Media.

”Live-ul președintelui Klaus Iohannis, având ca pretext celebrarea unui an de la alegerile prezidențiale din 2019, a fost difuzat în cadrul unei emisiuni informative, nu într-o emisiune electorală, iar materialul difuzat nu prezintă activități ale președintelui, ci mesaje electorale fățișe, directe, pentru și în favoarea Partidului Național Liberal, însă vădit denigratoare la adresa altui competitor electoral, în speță subscrisa entitate politică PSD”, arată social-democrații într-un comunicat de presă.

PSD se referă la declarația de presă a președintelui Iohannis de marți seară, în care acesta a lansat un atac virulent la adresa PSD și a cerut explicit cetățenilor să voteze o majoritatea parlamentară creată în jurul PNL.

”Dl. Klaus Iohannis a pus în dificultate radio-difuzorii întrucât o emisiune aparent informativă despre activitatea președintelui s-a convertit brusc într-o emisiune electorală, împiedicându-i să își respecte astfel obligațiile asumate prin documentele depuse la CNA privind modul în care reflectă în grila de programe campania electorală”, mai arată PSD în comunicatul citat.

”Discursul președintelui Klaus Iohannis a pus în pericol ordinea constituțională, încălcându-se astfel art. 8 alin 2 lit a) din Decizia CNA nr. 603 / 2020. Contrar atât exigențelor unei societăți democratice, cât și prerogativelor sale constituționale, dl Președinte face campanie electorală Partidului Național Liberal și denigrează un alt competitor electoral, în speță PSD, transmițând în mod direct mesajul că PSD nu ar mai trebui sa participe la viața politică și trebuie să dispară. Prin urmare, vă solicităm, în baza art.8 alin 3 Decizia CNA nr. 603 / 2020, să emiteți o decizie de îndrumare către radiodifuzori prin care intervențiile președintelui Iohannis la organismele de radiodifuziune din timpul campaniei electorale să fie calculate corespunzător în cadrul timpului de emisie acordat Partidului Național Liberal”, mai susțin social-democrații.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”