JO 2016 - Mergea și Tecău, optimiști după o debutul victorios la dublu

JO 2016 - Mergea și Tecău, optimiști după o debutul victorios la dublu

Tenismenii români Florin Mergea și Horia Tecău s-au arătat optimiști după debutul victorios la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, 6-3, 6-2 cu argentinienii Federico Delbonis/Guillermo Duran.

"Primul meci e întotdeauna dificil. Am avut șanse să facem break-ul devreme, nu l-am luat, au făcut ei pentru 3-2, dar am revenit. Am fost liniștiți, știam că putem, tocmai pentru că avusesem acele șanse la început. Nu ne-a deranjat căldura. Am venit de la temperaturi mai ridicate decât aici și umiditate foarte mare, și la Washington, și la Toronto. Aici mi se pare chiar plăcut", a declarat Tecău după meci, citat de site-ul Clubului Sportiv Dinamo.

La rândul său, Florin Mergea a spus: "Am avut o tactică bine stabilită dinainte, am stat mereu acolo, am știut ce avem de făcut. N-a fost un meci ușor, pentru că și ei au încercat. A bătut vântul, dar important e că am trecut mai departe. O să pregătim și meciul următor la fel de bine ca pe acesta și sperăm să iasă din nou bine''

''Știam că adversarii noștri vor sta mult pe spatele terenului, de aceea a fost important să-i atacăm noi, să nu le dăm timp să-și facă jocul. De asemenea, să fim agresivi pe retur. Ne-am mișcat bine și la fileu, și la serviciu, și din spate. Când pui toate astea la un loc în practică, e greu pentru echipa adversă să intre în joc cu noi'', a conchis Mergea.

Cei doi români vor juca în optimi cui mexicanii Santiago Gonzalez și Miguel-Angel Reyes-Varela .

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...