JO 2016 - Tenis: Portoricana Monica Puig, medaliata surpriză cu aur la simplu

JO 2016 - Tenis: Portoricana Monica Puig, medaliata surpriză cu aur la simplu

Jucătoarea portoricană de tenis Monica Puig, numărul 34 mondial, a produs o mare surpriză, sâmbătă, prin câștigarea medaliei de aur în proba feminină de simplu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, după o victorie în trei seturi, cu 6-4, 4-6, 6-1 în fața germancei Angelique Kerber, numărul doi mondial.

Monica Puig a adus și prima medalie olimpică de aur pentru Porto Rico prin victoria obținută în două ore și 9 minute. Porto Rico nu avea până acum decât opt medalii, și niciuna de aur, șase dintre ele fiind cucerite la box.

Kerber, care a avut nevoie de intervenția medicului în primul set, din cauza unor dureri la spate, a cedat total în setul decisiv.

Puig are în palmares un singur titlu WTA, în 2014, la Strasbourg. Kerber (28 ani) și Puig (22 ani) s-au mai confruntat de două ori, ambele meciuri fiind câștigate de Kerber, în 2013, în optimi la Brisbane, cu 3-6, 6-4, 7-6 (7), și anul trecut la Toronto, în turul secund, cu 6-2, 6-3.

Monica Puig, care trăiește la Miami, le-a eliminat pe rând la Rio pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova (19 WTA), pe spaniola Garbine Muguruza (4 WTA), campioana de la Roland Garros, iar apoi pe Petra Kvitova, dublă campioană la Wimbledon (2011, 2014), pentru ca în finală să treacă de Kerber, campioană anul acesta la Australian Open și finalistă la Wimbledon.

Puig îi succede în palmaresul olimpic americancei Serena Williams, care obținuse aurul la Londra.

Petra Kvitova (Cehia) a obținut medalia de bronz, după ce a dispus în finala mică de americanca Madison Keys cu 7-5, 2-6, 6-2

Cehia și-a mai adjudecat o medalie de bronz, la dublu feminin, prin perechea Lucie Safarova/Barbora Strycova, care s-a impus în fața compatrioatelor Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka, cu 7-5, 6-1. Finala va opune rusoaicele Ekaterina Makarova/Elena Vesnina și elvețiencele Timea Bacsinszky/Martina Hingis.

O a treia medalie de bronz ar putea fi obținută de Lucie Hradecka/Radek Stepanek, care vor juca finala mică la dublu mixt.

Pentru aur se vor bate două cupluri americane, Bethanie Mattek-Sands/Jack Sock și Venus Williams/Rajeev Ram. În semifinale, Bethanie Mattek-Sands și Jack Sock au trecut de Hradecka și Stepanek cu 6-4, 7-6 (3),ș iar Venus Williams și Rajeev Ram i-au învins pe indienii Sania Mirza/Rohan Bopanna cu 2-6, 6-2, 10-3.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante