JO 2016: Autobuz cu ziariști, atacat cu focuri de armă la Rio

Un autobuz oficial care transporta ziariști acreditați la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost atacat cu focuri de armă marți seara, iar autoritățile braziliene au deschis o anchetă pentru a stabili dacă gloanțele au fost trase din celebra favelă "Cidade de Deus".

Incidentul a avut loc la patru zile după ce un glonț rătăcit a străpuns acoperișul unei clădiri care găzduia o sală de presă în nordul orașului.

Ziariștii aflați în vehicul s-au aruncat pe podea pentru a se proteja, după explozia a două geamuri. Doi dintre jurnaliștii aflați în autobuzul respectiv au fost răniți ușor de cioburile geamurilor.

Responsabilii JO 2016, citați de AFP, au precizat că poliția și armata au fost mobilizate, fără a oferi mai multe explicații, într-un oraș cunoscut pentru criminalitatea sa ridicată.

Atacul s-a produs în jurul orei locale 20,00, în apropierea favelei "Cidade de Deus", cunoscută drept una dintre cele mai violente din Rio, care se află între centrul olimpic de la Deodoro și centrul media din cadrul Parcului Olimpic de la Barra.

Acest incident a avut loc după ce mai mulți sportivi, spectatori și ziariști au fost victimele furturilor și agresiunilor, de la debutul competiției.

Sâmbătă, poliția a aruncat un aer un bagaj suspect, în apropierea liniei de sosire a cursei cicliste, pe plaja de la Copacabana. Marți seara, un alt colet suspect a avut parte de aceeași soartă, în apropiere de Copacabana Palace Hotel.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

2 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

5 Mare dreptate are omul ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!