JO 2020: Atleta belarusă Kristina Timonovskaia a sosit în Polonia

JO 2020: Atleta belarusă Kristina Timonovskaia a sosit în Polonia

Atleta belarusă Kristina Timonovskaia, care a refuzat să se întoarcă în ţara natală după participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza temerilor legate de siguranţa sa, a sosit miercuri seara pe aeroportul din Varşovia, după o escală la Viena, informează AFP.

Timonovskaia, în vârstă de 24 ani, a ajuns din capitala austriacă la bordul unei aeronave a companiei poloneze LOT, după ce a primit o viză umanitară din partea Poloniei.

Ameninţată cu repatrierea forţată în Belarus, după ce a criticat instanţele sportive din ţara sa în urma unui diferend care a avut loc la Jocurile Olimpice, Timonovskaia a primit o viză umanitară din partea autorităţilor poloneze.

Sportiva trebuia iniţial să ia un zbor direct Tokyo-Varşovia, dar şi-a schimbat planurile în ultimul moment.

Timonovskaia "a aterizat în condiţii de siguranţă la Varşovia", a scris pe Twitter viceministrul polonez de externe Marcin Przydacz.

La aeroport, ea nu a trecut prin terminalul de sosire a pasagerilor, dar s-a întâlnit cu un reprezentant al opoziţiei din Belarus, Pavel Latuşka.

Atleta criticase anterior cu vehemenţă Federaţia de atletism din Belarus, susţinând că a fost forţată să participe la proba de ştafetă 4x400 m, când ar fi trebuit să alerge iniţial la 100 m şi 200 m, deoarece alţi doi sportivi nu au efectuat un număr suficient de controale antidoping.

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) a respins luni un apel al atletei care cerea permisiunea să concureze la 200 metri, în condiţiile în care finala probei feminine era programată marţi. Timonovskaia dorea ca TAS să anuleze decizia Comitetului olimpic din Belarus, care a exclus-o din întrecerile olimpice, însă Tribunalul sportiv a respins solicitarea sa, pe motiv că sportiva ''nu a reuşit să-şi probeze cazul''.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina