JO 2020: Simona Radiş - Am visat la medalia olimpică, dar nu mă gândeam că o voi cuceri atât de repede

JO 2020: Simona Radiş - Am visat la medalia olimpică, dar nu mă gândeam că o voi cuceri atât de repede

Canotoarea Simona Radiş (22 de ani), campioană olimpică alături de Ancuţa Bodnar în proba de dublu vâsle feminin, a declarat, duminică, la întoarcerea de la Tokyo, că a visat la medalia olimpică, dar nu se gândea că o va cuceri atât de repede.

"Jocurile Olimpice reprezintă un vis pentru orice sportiv, iar medalia este un rezultat extraordinar. Am visat tot timpul la ea, dar nu mă gândeam că o să o cuceresc atât de repede. Nu pot decât să fiu mândră şi bucuroasă de acest rezultat şi să îmi doresc mai mult la următoarele competiţii", a spus ea.

"A fost o cursă extraordinar de grea, dar eu fac o echipă extraordinară cu Ancuţa. Împreună reuşim să stăpânim fiecare emoţie, pozitivă sau negativă, şi ne facem treaba extraordinar de bine. Rezultatul a fost încununarea muncii noastre şi suntem foarte fericite că am reuşit să urcăm pe această treaptă şi să reprezentăm România la cel mai înalt nivel. Îmi doresc ca pe viitor să facem o echipă la fel de bună", a adăugat Radiş.

Colega sa de barcă, Ancuţa Bodnar, a declarat că a simţit în finala de la Tokyo energia transmisă de românii de acasă.

"Mulţumim pentru primirea frumoasă pe care ne-aţi oferit-o. Suntem mândre că am reprezentat România, suntem mândre că am urcat drapelul României pe cel mai înalt catarg. Şi suntem mândre că v-am făcut fericiţi, chiar dacă v-am trezit la 3:00 dimineaţa şi aţi stat cu sufletul la gură. Noi am simţit toată energia pe care ne-aţi transmis-o, a fost plusul de care am avut nevoie în finală", a afirmat ea.

Sportiva îşi propune să obţină acelaşi rezultat şi la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. "În finală a fost o cursă foarte frumoasă, ne-am dorit mult să câştigăm, să fim cele mai rapide şi să ne luăm totodată revanşa în faţa Noii Zeelande pe care le-am promis-o încă din 2019. Parisul este aproape şi promitem să ne pregătim la fel de bine, să ajungem acolo sănătoase şi cu siguranţă vom da tot ce avem mai bun din noi pentru a menţine rezultatul de la Tokyo", a menţionat Bodnar.

Lotul de canotaj al României a revenit, duminică, în ţară după cele trei medalii, un aur şi două de argint, cucerite la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sportivii fiind primiţi la Salonul Oficial al Aeroportului ''Henri Coandă'' de reprezentanţi ai Ministrului Tineretului şi Sportului, conducători de cluburi, oficialităţi, rude şi prieteni.

România a încheiat competiţia de canotaj de la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu 3 medalii, una de aur şi două de argint, obţinând astfel locul 4 în clasamentul pe naţiuni, după Noua Zeelandă (3 aur, 2 argint), Australia (2 aur, 2 bronz) şi Olanda (1 aur, 2 argint, 2 bronz).

Cele trei medalii ale lotului condus de antrenorul italian Antonio Colamonici au fost obţinute de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş - aur la dublu vâsle feminin; Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari - argint la patru rame masculin; Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă - argint la dublu rame masculin.

Bilanţul olimpic general al canotajului românesc este de 20 de medalii de aur, 12 de argint şi 9 de bronz.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa