Joe Biden, nevoit să amâne întâlnirea cu șeful NATO din cauza unor probleme cu dantura

Joe Biden, nevoit să amâne întâlnirea cu șeful NATO din cauza unor probleme cu dantura

Preşedintele american Joe Biden are probleme cu dantura şi a fost nevoit să-şi modifice agenda pentru a fi supus unei proceduri, luni, a făcut cunoscut Casa Albă, relatează AFP şi Reuters. Ca urmare a intervenţiei, o întrevedere prevăzută cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a fost reprogramată.

Jens Stoltenberg și Joe Biden - arhiva foto

Liderul democrat în vârstă de 80 de ani a fost tratat deja duminică, când, după apariţia de dureri la un dinte, o echipă de la spitalul militar Walter Reed a efectuat o obturaţie de canal, fără complicaţii, a menţionat într-un comunicat medicul personal al lui Joe Biden, Kevin O'Connor.

Echipa de la Walter Reed, spital unde se tratează preşedinţii americani, urmează să finalizeze procedura luni, a precizat medicul, anunță Agerpres.

Intervenţia urma să se desfăşoare la Casa Albă şi nu necesită anestezie generală, a subliniat preşedinţia. Prin urmare, şeful statului nu va fi nevoit, aşa cum prevede Amendamentul 25 al Constituţiei SUA, să-şi transfere provizoriu atribuţiile vicepreşedintelui, aşa cum a făcut pe 19 noiembrie 2021 pentru circa o oră şi jumătate, cât timp s-a aflat sub anestezie generală pentru o colonoscopie.

Totuşi, Biden şi-a anulat toate angajamentele prevăzute pentru luni şi a rugat-o pe vicepreşedinta sa Kamala Harris să îi ţină locul la un eveniment cu atleţi universitari.

Programul său cuprindea de asemenea mai târziu în cursul zilei şi o întrevedere cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, aceasta fiind amânată pentru ziua de marţi, a anunţat Casa Albă.

O recepţie cu ambasadori prevăzută iniţial să se desfăşoare luni seara a fost la rândul ei amânată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?