Joe Biden nu doreşte ca stadioanele americane să fie deschise publicului la capacitate maximă

Joe Biden nu doreşte ca stadioanele americane să fie deschise publicului la capacitate maximă

Cluburile americane ar face o greşeală dacă ar decide să ignore ştiinţa şi să permită publicului să revină pe stadioane la capacitate maximă, fără să respecte cu stricteţe măsurile sanitare adoptate în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, a declarat preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, citat de AFP.

Liderul de la Casa Albă a estimat, astfel, că echipa de baseball Texas Rangers nu a dat dovadă de "responsabilitate", acceptând să-şi umple stadionul la 100% din capacitate, cu ocazia meciului de deschidere a sezonului.

Liga profesionistă de fotbal american (NFL) a precizat la rândul ei că intenţionează să organizeze meciuri cu arene pline, la începutul lunii septembrie.

"Aceasta este decizia pe care au luat-o. Cred că este o greşeală", a declarat Joe Biden, referindu-se la hotărârea oficialilor lui Rangers de a permite ocuparea tuturor celor 40.300 de locuri de pe stadionul texan.

"Trebuie să-i asculte pe doctorul (Anthony) Fauci, pe oamenii de ştiinţă şi pe experţi. Însă cred că nu este responsabil", a adăugat preşedintele american, într-un interviu acordat postului de televiziune ESPN.

Biden a reamintit, de asemenea, importanţa purtării unei măşti şi a respectării recomandărilor sanitare pentru a preveni răspândirea virusului, care a provocat până acum moartea a aproximativ 500.000 de americani, 50.000 dintre aceştia în Texas.

"În ceea ce priveşte responsabilitatea (de a deschide stadioanele la capacitate maximă - n.red), uitaţi-vă ce se întâmplă în ţările din Europa unde au pus capăt interdicţiei. Nu înţeleg de ce nu respectăm ştiinţa, pentru a triumfa pe deplin asupra acestei epidemii", a mai spus liderul american.

Întrebat ce le-ar spune sportivilor care nu vor să fie vaccinaţi, Joe Binden a răspuns: "Eu sunt preşedintele Statelor Unite şi am fost vaccinat. Funcţia mea nu este totuşi una nesemnificativă. Aş fi primit vaccinul dacă aş fi crezut că îmi va face rău? Am făcut cercetări incredibile asupra vaccinurilor şi s-a demonstrat că acestea funcţionează. Trebuie să ajungem la punctul în care sunt vaccinaţi suficienţi oameni pentru a opri răspândirea virsului".
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...