Joe Biden ''susţine cu forţă'' aderarea Finlandei şi a Suediei la NATO

Joe Biden ''susţine cu forţă'' aderarea Finlandei şi a Suediei la NATO

Preşedintele american Joe Biden ''salută cu căldură şi sprijină cu forţă candidaturile istorice ale Finlandei şi Suediei la NATO'', potrivit unui comunicat publicat miercuri de Casa Albă, transmite AFP.

''În timp ce cererile lor de aderare la NATO sunt examinate, Statele Unite colaborează cu Finlanda şi Suedia pentru a rămâne vigilente în faţa oricărei ameninţări împotriva securităţii noastră comune şi pentru a descuraja şi a face faţă oricărei agresiuni sau ameninţări cu agresiunea'', asigură preşedinţia SUA.

Preşedintele Biden, care joi îi va primi la Casa Albă pe preşedintele finlandez Sauli Niinisto şi pe premierul suedez Magdalena Andersson, s-a declarat ''nerăbdător să colaboreze cu Congresul american şi cu aliaţii noştri din NATO pentru a primi rapid Finlanda şi Suedia în cea mai solidă alianţă de apărare din istorie''.

Cele două ţări au înaintat miercuri oficial cererile lor de a deveni membre ale NATO, dar Turcia a refuzat deschiderea discuţiilor de aderare.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

5 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”