Johnny Hallyday a fost înmormântat pe insula Saint-Barthelemy

Johnny Hallyday a fost înmormântat pe insula Saint-Barthelemy

Cântărețul Johnny Hallyday a fost înmormântat luni în cimitirul Lorient din Saint-Barthelemy, o insulă franceză de mici dimensiuni din Marea Caraibilor, unde familia artistului deține o proprietate, informează AFP.

Cortegiul funerar care transporta sicriul starului rock a sosit la cimitir în jurul orei locale 16:30, în prezența rudelor și prietenilor apropiați ai cântărețului, dar și a câtorva zeci de motocicliști, care au părăsit zona după aproximativ o oră. Persoanele prezente au aruncat flori pe sicriul cântărețului.

Înmormântarea a marcat încheierea unei săptămânii de ceremonii și omagii publice aduse lui Johnny Hollyday, la care au participat sute de mii de persoane în Franța.

Sicriul starului, decedat la vârsta de 74 de ani din cauza unui cancer pulmonar, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, a fost transportat duminică de la Paris la Saint-Barthelemy, o mică insulă cu suprafața de 21 de kilometri pătrați, aflată în apropiere de insula Saint-Martin. La bordul avionului s-au aflat 62 de pasageri, inclusiv cea de-a patra soție a artistului, Laeticia, și cele două fiice ale lor, Joy și Jade.

Miile de kilometri care despart de acum înainte fanii lui Johnny Hallyday — considerat un veritabil monument național în Franța — și locul în care acesta își doarme somnul de veci sunt percepuți ca o "a doua despărțire" de aceia care l-au idolatrizat pe artist, o legendă a muzicii rock franceze.

Sylvie Vartan, care a fost prima soție a lui Johnny Hallyday, s-a declarat "întristată" de faptul că starul "este atât de departe de noi toți care îl iubim atât de mult".

"Cu inima frântă trebuie să accept ideea că astăzi Johnny este înmormântat", a scris cunoscuta cântăreață într-un comunicat transmis AFP. Ea nu a făcut deplasarea în Antilele franceze pentru a asista la înmormântare.

Sicriul lui Johnny Hallyday a fost transportat duminică la casa funerară din Saint-Jean unde a fost organizat un priveghi public, la care au asistat sute de persoane, dintre care multe au fost îmbrăcate în alb — culoarea de doliu din Antile.

Puțini fani din Franța metropolitană au putut să facă deplasarea, rezidenții de pe insulă alcătuind partea majoritară a mulțimii care a început să se formeze luni la ora prânzului în jurul cimitirului din Lorient unde a fost înmormântat cântărețul.

"Nu artistul ne plăcea atât de mult, ci omul (...) și pe acesta dorim să îl celebrăm astăzi", au spus Sidonie și Mirko, care lucrează într-o casă situată în apropiere de vila artistului.

Ușor emoționați pentru că vorbeau despre artistul decedat, pe care l-au descris prin cuvintele "simplu, accesibil și amabil", Sidonie și Mirko au relatat că adeseori, la Ti Saint-Barth, restaurantul frecventat cu predilecție de familia Hallyday, celebrul rocker obișnuia să interpreteze cântecele într-o manieră informală — "la fel ca atunci când noi mergem să facem karaoke".

În această parte a lumii, familia este respectată, iar viața ei cotidiană nu este perturbată. "La Saint-Barth, starurile au parte de liniște, nimeni nu vine să îi deranjeze", au adăugat Sidonie și Mirko.

Născut dintr-o mamă franceză și un tată belgian, starul rock Johnny Hallyday a fost un uriaș al culturii populare franceze. La omagiul public organizat în onoarea lui sâmbătă la Paris au participat sute de mii de persoane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 VIDEO „Nu putem cuceri orașe mari” / Din nou un analist militar spune adevărul la televiziunile rusești