Jucătoarele de la Turneul Campioanelor, protest în grup la adresa WTA. Lipsă de respect

Jucătoarele de la Turneul Campioanelor, protest în grup la adresa WTA. Lipsă de respect

Turneul Campioanelor trebuia să fie o sărbătoare a tenisului mondial, însă e umbrit de organizarea deficitară a gazdelor din Cancun, Mexic. 8 dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume se întâlnesc în WTA Finals, iar multe dintre ele s-au plâns de calitatea infrastructurii, cea mai vehementă fiind Aryna Sabalenka, liderul clasamentului feminin.

Aryna Sabalenka se plânge de condițiile de la Cancun. Foto Getty images

Jucătoarea belarusă a continuat criticile chiar și după ce a debutat, duminică, în Turneul campioanelor cu o victorie categorică, 6-0, 6-1 cu Maria Sakkari (9 WTA). Sabalenka şi-a luat astfel o revanșă după ce în precedenții doi ani a fost învinsă de jucătoarea din Grecia în faza grupelor în turneul de final al sezonului.

Deși s-a impus categoric în confruntarea cu jucătoarea elenă, numărul 1 WTA a avut un discurs dur la adresa forului mondial, care i-a acordat orașului Cancun organizarea competiției mult prea târziu, abia în luna septembrie. Ca atare, condițiile din Mexic sunt dezastruoase, terenul de joc fiind gata abia cu o zi înainte de startul turneului, motiv pentru care jucătoarele nu s-au putut antrena pe el decât în ultima clipă. În plus, acesta este sub standarde, acuză participantele.

Nu se simt în siguranță pe teren

„Sincer, este un alt nivel de lipsă de respect din partea WTA pentru jucătoare. Uneori, nici măcar nu mă simt în siguranță să mă deplasez pe acest teren. Nu este nivelul pe care îl aștept de la Turneul Campioanelor. Va trebui să învăț să mă adaptez rapid la condiții. Mulțumesc pentru asta, dar să știți că nu este ceva la care să mă aștept de la un turneu de asemenea calibru“, a spus Sabalenka la conferința de presă.

9 milioane de dolari este valoarea totală a premiilor de la Turneul Campioanelor, din care aproximativ 3 milioane vor reveni câștigătoarei

În cealaltă partidă a grupei Bacalar, Jessica Pegula a dispus de Elena Rybakina cu 7-5, 6-2. Kazaha a răbufnit și ea, la final: „În general, nu este ușor aici. Toată lumea se luptă. Toată lumea încearcă să facă tot ce e posibil. După cum am spus, nu prea sunt mulțumită de condițiile și de organizarea turneului. Despre teren, nu prea vreau să vorbesc. Dar, desigur, nu e bine. Cu siguranță nu pentru Turneul Campioanelor. Pentru că totul a întârziat și nu a fost timp să se repare nimic“, a spus Rybakina la finalul partidei cu Pegula.

Să nu se mai întâmple niciodată

Și Ons Jabeur, distrusă cu 6-0, 6-1 de Coco Gauff, a criticat condițiile din Cancun. Tunisianca a ținut să le mulțumească celor din echipa de construcție, însă nu a menajat oamenii din organizarea turneului. „În calitate de jucătoare, mi-ar fi plăcut ca stadionul să fie gata cu câteva zile înainte ca să pot să mă pregătesc mai bine. Nu vreau să minimizez eforturile pe care le-a făcut echipa de construcție în ultimele șase săptămâni. Știu că au muncit mult. Dar acesta e un eveniment de o magnitudine imensă. Ar fi trebuit să fim pregătite și ar fi trebuit să ne pregătim pe teren. Sper ca asta să nu se mai întâmple niciodată“, a spus tunisianca, potrivit „We Love Tennis“.

Turneul Campioanelor, etapa I

Grupa Bacalar

Aryna Sabalenka - Maria Sakkari 6-0, 6-1

Elena Rybakina - Jessica Pegula 5-7, 2-6

Grupa Chetumal

Coco Gauff - Ons Jabeur 6-0, 6-1

Iga Swiatek - Marketa Vondrousova 7-6, 6-0

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?