Judecătoarea Carmen Georgeta Negrilă a fost aleasă președinte al BEC pentru alegerile locale

Judecătoarea Carmen Georgeta Negrilă a fost aleasă președinte al BEC pentru alegerile locale

Carmen Georgeta Negrilă, judecătoare la Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost aleasă vineri în funcția de președinte al Biroului Electoral Central pentru alegerile locale din 5 iunie. De asemenea, judecătoarea Andreia Liana Constanda a fost aleasă locțiitor al președintelui BEC.

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a desemnat, vineri, în ședință publică și prin tragere la sorți, pe cei șapte judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile autorităților administrației publice locale din data de 5 iunie.

Astfel, au fost desemnați judecătorii Andreia Liana Constanda, Carmen Georgeta Negrilă, Nina Ecaterina Grigoraș, Iulia Manuela Cîrnu, Rodica Zaharia, Simona Elena Cîrnaru și Maricela Cobzariu.

În temeiul art. 38 alin. (1) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, Biroul Electoral Central este alcătuit din șapte judecători ai ÎCCJ, președintele și vicepreședinții Autorității Electorale Permanente și 11 reprezentanți ai partidelor politice, alianțelor politice, alianțelor electorale, ai organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale și un reprezentant al grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților.

Conform art. 38 alin. (2) din legea menționată, desemnarea judecătorilor se face în ședință publică, în termen de cel mult cinci zile de la stabilirea datei alegerilor, prin tragere la sorți, de către președintele Înaltei Curți, dintre judecătorii în exercițiu ai acesteia. Rezultatul tragerii la sorți se consemnează într-un proces-verbal semnat de președinte și de consultantul-șef al ÎCCJ, care constituie actul de învestire. Data ședinței pentru tragerea la sorți se aduce la cunoștința publică prin presa scrisă și audiovizuală, de către președintele Instanței supreme, cu cel puțin 24 de ore înainte.

Potrivit dispozițiilor art.38 alin.(3) din Legea nr.115/2015, judecătorii desemnați să facă parte din Biroul Electoral Central pentru alegerea autorităților administrației publice locale din data de 5 iunie 2016, au ales, în termen de 24 de ore, prin vot secret, președintele Biroului Electoral Central și locțiitorul acestuia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

2 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …