Judecătoarea Carmen Georgeta Negrilă a fost aleasă președinte al BEC pentru alegerile locale

Carmen Georgeta Negrilă, judecătoare la Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost aleasă vineri în funcția de președinte al Biroului Electoral Central pentru alegerile locale din 5 iunie. De asemenea, judecătoarea Andreia Liana Constanda a fost aleasă locțiitor al președintelui BEC.

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a desemnat, vineri, în ședință publică și prin tragere la sorți, pe cei șapte judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile autorităților administrației publice locale din data de 5 iunie.

Astfel, au fost desemnați judecătorii Andreia Liana Constanda, Carmen Georgeta Negrilă, Nina Ecaterina Grigoraș, Iulia Manuela Cîrnu, Rodica Zaharia, Simona Elena Cîrnaru și Maricela Cobzariu.

În temeiul art. 38 alin. (1) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, Biroul Electoral Central este alcătuit din șapte judecători ai ÎCCJ, președintele și vicepreședinții Autorității Electorale Permanente și 11 reprezentanți ai partidelor politice, alianțelor politice, alianțelor electorale, ai organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale și un reprezentant al grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților.

Conform art. 38 alin. (2) din legea menționată, desemnarea judecătorilor se face în ședință publică, în termen de cel mult cinci zile de la stabilirea datei alegerilor, prin tragere la sorți, de către președintele Înaltei Curți, dintre judecătorii în exercițiu ai acesteia. Rezultatul tragerii la sorți se consemnează într-un proces-verbal semnat de președinte și de consultantul-șef al ÎCCJ, care constituie actul de învestire. Data ședinței pentru tragerea la sorți se aduce la cunoștința publică prin presa scrisă și audiovizuală, de către președintele Instanței supreme, cu cel puțin 24 de ore înainte.

Potrivit dispozițiilor art.38 alin.(3) din Legea nr.115/2015, judecătorii desemnați să facă parte din Biroul Electoral Central pentru alegerea autorităților administrației publice locale din data de 5 iunie 2016, au ales, în termen de 24 de ore, prin vot secret, președintele Biroului Electoral Central și locțiitorul acestuia.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios