Judecătoria Sectorului 5 ar putea decide, azi, eliberarea lui Liviu Dragnea din închisoare

Judecătoria Sectorului 5 ar putea decide, azi, eliberarea lui Liviu Dragnea din închisoare

Liviu Dragnea este încarcerat la Rahova din 27 mai 2019, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Fostul președinte al PSD va fi audiat de către magistrați prin videoconferință, scrie Newsweek.

Judecătoria Sectorului 5 discută, azi,  solicitarea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată. Fostul lider al PSD a primit miercurea trecută aviz favorbail din partea comisie din Penitenciarul Rahova pentru a fi eliberat condiționat.  

”Noi sperăm ca instanța să încuviințeze eliberarea condiționată, având în vedere că îndeplinește toate condițiile - fracția pe care o prevede legea, de două treimi executate din pedeapsă și zilele de muncă", a declarat săptămâna trecută pentru HotNews, Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea.

Conform portalului instanţelor, Dragnea a depus cererea de eliberare condiţionată în 12 aprilie, iar Judecătoria Sectorului 5 a stabilit termen pentru soluţionare în 27 aprilie. 

Liberarea condiționată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă:
a) cel condamnat a executat cel puțin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depășește 10 ani, sau cel puțin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani;
b) cel condamnat se află în executarea pedepsei în regim semideschis sau deschis;
c) cel condamnat a îndeplinit integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când dovedește că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească;
d) instanța are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.

Penitenciarul Rahova este obligat să îi recunoască fostului lider al PSD zilele de muncă pe care nu le-a prestat după ce i-a fost retras dreptul de muncă de către conducerea închisorii, astfel încât acestea să fie calculate pentru eliberea condiționată. Decizia a fost pronuțată vineri de către Judecătoria Sectorului 5.   
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”