Judecătorii mențin raportul ANI prin care Clotilde Armand se află în incompatibilitate

Judecătorii mențin raportul ANI prin care Clotilde Armand se află în incompatibilitate

Curtea de Apel București a respins luni, 13 martie, cererea edilului sectorului 1 al Capitalei de suspendare a raportului de cercetare al ANI. Clotilde Armand este acuzată că s-a numit manager al unui proiect finanțat cu bani europeni.

Clotilde Armand este acuzată de conflict de interese FOTO: Arhivă

„Respinge cererea de suspendare a Raportului de evaluare nr. 49614/G/II/04.11.2022 ca lipsită de interes. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de exercitare a căii de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată astăzi, 13.03.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia Curții de Apel, potrivit portal.just.ro.

Următorul termen fixat de Curtea de Apel este 8 mai 2023, însă Clotilde Armand poate ataca sentința, prin recurs, în termen de cinci zile.

Clotilde Armand este acuzată de Agenția Națională de Integritate (ANI) de conflict de interese și incompatibilitate pentru că ar fi semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟, finanțat din fonduri europene, și care, potrivit ANI, au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”, se arată în comunicatul ANI.

O observație a ANI a fost faptul că primarul nu a depus declarație de avere și de interese în termen de 30 de zie de la data numirii în funcția de manager de proiect și nici anuale, până la 15 iunie, aspect care a dus la imposibilitatea identificării, din analiza declarațiilor, a situației de incompatibilitate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...