Judecătorii revocă mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Elan Schwartzenberg

Judecătorii revocă mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Elan Schwartzenberg

Tribunalul Bucureşti a decis revocarea mandatului de arestare în lipsă emis pe numele omului de afaceri Elan Schwartzenberg şi a dispus retragerea cererii de dare în urmărire internaţională şi a mandatului european de arestare.

Hotărârea tribunalului nu este definitivă.

"Admite cererea de revocare şi revocă măsura arestării preventive dispuse faţă de inculpatul Emilian Schwartzenberg. Dispune retragerea cererii de dare în urmărire internaţională şi a mandatului european de arestare emise pe numele inculpatului la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare", se arată în decizia instanţei.

Elan Schwartzenberg a fost trimis în judecată în decembrie 2017 de procurorii DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită, într-un dosar disjuns din dosarul privind construirea de locuinţe în campusul social "Henri Coandă" din Constanţa, în care fostul primar Radu Mazăre, fratele acestuia, Alexandru Mazăre, şi omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost recent achitaţi de Instanţa supremă.

Procurorii DNA susţin că, în cursul anului 2011, Elan Schwartzenberg l-a ajutat pe Avraham Morgenstern, administrator unic al societăţii Shapir Structures SRL, să îi dea suma totală de 175.000 de euro lui Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, pentru ca acesta să facă demersuri astfel încât societatea Shapir Structures SRL să câştige o licitaţie având ca obiect contractul de construire a campusului social 'Henri Coandă' în valoare de circa 10 milioane de euro din Constanţa.

Potrivit anchetatorilor, ajutorul acordat de Schwartzenberg a constat, pe de o parte, în faptul că a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a societăţii offshore Melici Management Inc. - societate al cărei beneficiar real era - şi, pe de altă parte, a facilitat relaţia dintre Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern, fiind prieten cu cei doi.

Elan Schwartzenberg a plecat din România în 2016, fiind dat în urmărire internaţională. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro