Juncker face anunțul anului! La Sibiu se va ține, a doua zi după Brexit, un summit care să hotărască viitorul UE

Juncker face anunțul anului! La Sibiu se va ține, a doua zi după Brexit, un summit care să hotărască viitorul UE

Jean Claude Juncker, seful Comisiei Europene, a propus miercuri ca la o zi dupa iesirea Marii Britanii din UE sa se tina un summit european la Sibiu, informeaza Reuters.

Acest summit, ce ar urma sa aiba loc pe 30 martie 2019, va fi dedicat stabilirii directiei viitoare a Uniunii Europene.

Reamintim ca Romania va detine in prima jumatate a anului 2019 presedintia rotativa a UE.

"Pe 30 martie 2019 vom fi o Uniune de 27. Propun sa ne pregatim bine pentru acest moment, intre noi cei 27 si in cadrul institutiilor UE.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc dupa doar cateva saptamani, in mai 2019. Europenii au o intalnire cu democratia. Ei trebuie sa mearga la urne stiind clar cum Uniunea Europeana se va dezvolta in anii urmatori.

De aceea, cer presedintelui Tusk si Romaniei, tara care detine presedentia in prima jumatate a lui 2019, sa organizeze un summit special in Romania pe 30 martie 2019. Dorinta mea este ca acest summit sa fie tinut in frumosul oras vechi Sibiu, sau Hermannstadt, asa cum il stiu eu.

Ar trebui sa fie momentul in care ne strangem laolalta pentru a lua deciziile necesare pentru o Europa mai unita, mai puternica si mai democratica", a declarat Juncker.

Reacția pesedistului Ioan Mircea Pașcu: „Țara noastră are astfel șansa de a se plasa pe harta mariilor decizii continentale”

„Această propunere ca în timpul președinției române din 2019, la Sibiu, pe 30 martie, să aibă loc un summit, care să arate drumul pe care se angajează Europa, după ce Marea Britanie va fi părăsit UE, este extrem de important. România are astfel șansa de a se plasa pe harta marilor decizii continentale și iată că acest lucru a fost deja stabilit de Junker astăzi”, a declarat la Antena 3, Ioan Mircea Pașcu, vicepreședintele Parlamentului European.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...