Justiția americană a respins renumărarea voturilor în statul Pennsylvania

Justiția americană a respins renumărarea voturilor în statul Pennsylvania

Un judecător din statul american Pennsylvania a respins luni cererea candidatei ecologiste la scrutinul prezidențial din SUA, Jill Stein, privind renumărarea voturilor în acest stat, precum și examinarea sistemului electronic de vot în vederea căutării de dovezi privind eventuale acte de piraterie informatică, transmite agenția Reuters.

Decizia survine în aceeași zi când ar trebui finalizată renumărarea voturilor în statul Wisconsin, cerută tot de Stein.

Candidata ecologistă a cerut renumărarea voturilor în trei state unde Donald Trump câștigat alegerile la mică distanță de Hillary Clinton, respectiv Pennsylvania, Wisconsin și Michigan.

Renumărarea voturilor a început în ultimele două state, dar săptămâna trecută Curtea Supremă din Michigan a decis oprirea renumărării.

Pentru ca Hillary să fi reușit să răstoarne în favoarea ei rezultatul scrutinului din 8 noiembrie, ea ar fi avut nevoie ca după renumărarea voturilor să câștige în toate aceste trei state pentru a obține numărul necesar de electori.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...