Justiția americană și BP au ajuns la o înțelegere de peste 20 de miliarde de dolari pentru mareea neagră din 2010

Justiția americană și BP au ajuns la o înțelegere de peste 20 de miliarde de dolari pentru mareea neagră din 2010

Valoarea înțelegerii dintre grupul petrolier BP și Guvernul american pentru închiderea proceselor civile legate de mareea neagră din anul 2010 din Golful Mexic a fost majorată până la 20,8 miliarde de dolari, a anunțat luni Ministerul american al Justiției, informează Reuters.

Este vorba de o sumă cu aproape două miliarde de dolari mai mare decât suma inițială anunțată la începutul lunii iulie, când BP a acceptat să plătească 18,7 miliarde de dolari pentru închiderea proceselor civile legate de mareea neagră din anul 2010 din Golful Mexic. Potrivit Ministerului american al Justiției, aceasta este cea mai mare înțelegere convenită vreodată cu o singură entitate în istoria SUA.

'BP a primit pedepsa pe care o merită, oferind în același timp compensații pentru pagubele produse mediului și economiei din regiunea Golfului', a declarat procurorul general al SUA, Loretta Lynch.

Explozia, la 20 aprilie 2010, a platformei petroliere Deepwater Horizon, exploatată de BP în largul orașului New Orleans, a provocat moartea a 11 persoane și a răspândit sute de milioane de țiței brut în apele Golfului Mexic până la închiderea puțului patru luni mai târziu.

Această înțelegere duce nota totală de plată pentru BP până la peste 54 miliarde de dolari, la cinci ani după ce explozia platformei petroliere Deepwater Horizon a forțat compania să vândă peste o treime din active pentru a plăti pentru accident. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?