Justiția germană a arestat preventiv 51 de protestatari care au participat la violențele de la Hamburg, printre ei fiind și străini

Justiția germană a arestat preventiv 51 de protestatari care au participat la violențele de la Hamburg, printre ei fiind și străini

O instanță germană a dispus luni plasarea în arest preventiv a 51 de persoane acuzate de participare la manifestațiile violente care au avut loc la Hamburg înaintea și în timpul summitului G20, ce s-a desfășurat vineri și sâmbătă, a anunțat Procuratura din acest oraș, citată de agenția EFE.

Majoritatea celor arestați sunt bărbați cu vârste până în 30 de ani, iar printre ei, pe lângă numeroși germani, se regăsesc și francezi, italieni, spanioli, ruși, olandezi, elvețieni și austrieci.

Procurorii însărcinați cu investigarea acestor violențe, soldate cu circa 500 de răniți în rândul forțelor de ordine, au cerut inițial arestarea preventivă a 85 de protestatari, dar judecătorul a acceptat această cerere numai în cazul a 51 dintre ei.

Aceștia sunt acuzați de diverse delicte, precum tulburarea ordinii publice, vătămare corporală, vandalism, într-un caz fiind întocmit dosar penal pentru tentativă de asasinat. Este vorba despre un german în vârstă de 27 de ani, care în noaptea de 6 iulie a încercat de la ultimul etaj al unei clădiri să-l orbească cu un laser pe pilotul unui elicopter al poliției.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”