Kievul îi răspunde preşedintelui brazilian că Ucraina „nu face comerţ cu teritoriile sale''

Kievul îi răspunde preşedintelui brazilian că Ucraina „nu face comerţ cu teritoriile sale''

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev a răspuns preşedintelui brazilian Lula da Silva, care a suragerat Ucrainei să renunţe la Crimeea pentru a pune capăt războiului, că țara sa „nu face comerţ cu teritoriile sale”, potrivit EFE, citată de Agerpres.

O centrală electrică din Crimeea, ţinta unui atac cu dronă. FOTO captură Twitter

„Ucraina apreciază efortul preşedintelui Braziliei de a căuta o soluţie pentru a pune capăt agresiunii ruseşti", a scris Nikolenko pe contul său de Facebook. "În acelaşi timp, trebuie să spunem clar: Ucraina nu face comerţ cu teritoriile sale", a adăugat purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean, Oleg Nikolenko.

Potrivit acestuia „nu există niciun motiv juridic, politic sau moral pentru care să renunţăm la un singur centimetru din teritoriul ucrainean".

Oleg Nikolenko e a răspuns astfel unor declaraţii recente ale preşedintelui brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, în care acesta afirma că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, "nu poate să-şi dorească totul" şi evoca posibilitatea unor negocieri privind peninsula ucraineană Crimeea, anexată militar de Rusia în 2014.

Nikolenko a reafirmat că poziţia ţării sale pe această problemă rămâne neschimbată.

„Orice efort de mediere pentru restabilirea păcii în Ucraina trebuie să se bazeze pe respectarea suveranităţii Ucrainei şi pe restabilirea deplină a integrităţii sale teritoriale, în conformitate cu principiile Cartei ONU", a subliniat Nikolenko.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...