Kiss, Whitesnake şi Iron Maiden - concerte la Bucureşti în 2022

Kiss, Whitesnake şi Iron Maiden - concerte la Bucureşti în 2022

Kiss, Whitesnake, Iron Maiden, Placebo, britanicii de la Uriah Heep şi violonistul David Garrett sunt aşteptaţi să concerteze în 2022 la Bucureşti.

Din oferta noului an fac parte şi dansatorii de la Lord of The Dance, care vin la Bucureşti cu un spectacol prin care aniversează 25 de ani de turnee mondiale.

Spectacolele din 2022 sunt atât unele anunţate pentru prima dată, cât şi reprogramări din anii anteriori, când nu s-au putut desfăşura din cauza pandemiei.

*** În prima lună a lui 2022 sunt programate, începând cu 6 ianuarie, o serie de show-uri la Hard Rock Cafe. Primul este al formaţiei Direcţia 5, chiar pe 6 ianuarie, urmat de un concert acustic al trupei Viţa de Vie, pe 12 ianuarie.


Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO


Irina Rimes revine pe scena din Hard Rock Cafe cu un concert ce va avea loc pe 19 ianuarie, iar pe 28 ianuarie vor putea fi ascultaţi, în acelaşi spaţiu, cei de la Cargo.

Pe 30 ianuarie, Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici şi Teo Boar, reuniţi în grupul Mircea Baniciu & Band, vor concerta în Club Quantic, unde vor putea fi ascultate melodii precum "Andrii Popa", "Eşarfa în dar", "Tristeţi provinciale", "Vara la ţară" sau "Cântecul Ceasornicarului".


Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO


*** Luna februarie este deschisă de The Mono Jacks, care revin pe 2 februarie pe scena din Hard Rock Cafe, loc unde, pe 4 februarie, se întoarce şi Mihai Mărgineanu, care pe ritmuri de folk, pop şi rock aduce la viaţă influenţe din folclorul românesc şi ţigănesc.

Grupul american de death metal Atheist va concerta la Bucureşti pe 7 februarie, în Club Quantic. În deschidere - Cadaver din Norvegia şi Svart Crown din Franţa. Acestora li se vor alătura formaţiile From Hell şi Critical Mess.

Vama este programată pe scena Hard Rock Cafe pe 9 februarie, iar Carla's Dreams va oferi fanilor două concerte, pe 16 şi 17 februarie, urmat, în acelaşi spaţiu, de Smiley, tot cu două show-uri, pe 21 şi 22 februarie.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU/AGERPRES FOTO


Pe 23 februarie, tot la Hard Rock Cafe, sunt aşteptaţi cei de la Holograf, în timp ce pe 24 februarie, trupa Voltaj va oferi un concert special "Doar pentru ea".

*** Concertul Fuego - Simfonic, programat iniţial pentru 29 noiembrie 2021, va putea fi urmărit pe 1 martie la Sala Palatului din Bucureşti.
Show-ul va aduce pe scenă peste 100 de oameni. Paul Surugiu - 'Fuego' va fi acompaniat de Orchestra Metropolitană Bucureşti, condusă de maestrul-dirijor Daniel Jinga. De asemenea, pe scenă va fi prezent şi Corul Accoustic, în formulă de 50 de interpreţi. Spectacolul va avea mai multe surprize, de la noutăţi muzicale până la invitaţi speciali şi duete inedite.

Foto: (c) EMIL BADEA (C) / AGERPRES FOTO


Trupa 3 Sud Est aniversează 25 de ani de activitate în cadrul concertului de pe 4 martie de la Sala Palatului din Bucureşti. Din setlist-ul show-ului vor face parte atât hituri din anii de început ai trupei, cât şi piese actuale.

Concertul Cristi Minculescu & Valter & Boro, programat iniţial în martie 2020, a fost reprogramat pentru 5 martie 2022. Pe scenă sunt aşteptaţi să urce şi Felicia Filip, Ştefan Bănică, Pacha Man sau corul de copii "Cor cu dor".


Foto: (c) RADU TUTA /AGERPRES FOTO


De Ziua Femeii, pe 8 martie, pe scena Sălii Palatului vor urca, în cadrul unui eveniment internaţional, Pepe, Los Locos, Cezar Ouatu, Florin Răduţă, Sonia Mosca (X Factor 2020), Eliza G (câştigătoarea Cerbului de Aur 2019) şi Sorina Enea.

Tot la Sala Palatului, pe 21 martie, va avea loc premiera "Tandru, senzual, uitat", un spectacol marca Tudor Gheorghe. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Concertino din Chişinău, sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu.

*** Luna aprilie este deschisă de show-ul trupei de dansatori georgieni Sukhishvili. 100 de dansatori, 2.500 de costume unice, orchestră şi coregrafie exotică vor putea fi urmărite pe 3 aprilie la Sala Palatului.


Foto: (c) GEORGE CALIN / AGERPRES FOTO


Artistul columbian Maluma revine la Romexpo pe 8 aprilie cu un concert care va avea loc în cadrul turneului "Papi Juancho Maluma World Tour".

Concertul Pink Martini de la Sala Palatului a fost reprogramat pentru 9 şi 10 aprilie 2022 în clubul Fratelli Studios. Evenimentul trebuia să aibă loc iniţial pe 30 şi 31 martie 2020, după care a fost reprogramat pentru 11 şi 12 aprilie 2021.

*** Portughezii de la Moonspell, una dintre cele mai importante prezenţe ale gothic metalului internaţional, vor concerta pe 12 mai la Arenele Romane din Bucureşti.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Tot la Arenele Romane, dar pe 15 mai, vor urca pe scenă trupele Dark Tranquillity şi Ensiferum. În cadrul show-ului vor fi prezentate publicului şi piese de pe noul album Dark Tranquillity, "Moment".

Violonistul David Garrett - care ar fi trebuit să concerte în octombrie la Bucureşti şi la Cluj - şi-a reprogramat show-urile pentru 17 mai, la Sala Palatului din Bucureşti, şi 20 mai, pe BT Arena din Cluj-Napoca. Programului concertului "Alive" 2022 cuprinde un mix de melodii celebre, precum "What a Wonderful World", "Imagine" sau "Beauty and the Beast", dar şi imnuri rock - "Enter Sandman", "Paint it Black" sau hituri ca "Happy" al lui Pharrell Williams, "Hit the Road Jack", "Thriller", "Bella Ciao" sau "Stayin' Alive". Din show-ul violonistului nu vor lipsi compoziţii muzicale precum "Confutatis" de Wolfgang Amadeus Mozart, "Dansul Cavalerilor" de Sergei Prokofiev sau "Simfonia nr. 7" de Ludwig van Beethoven.


Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO


În aceeaşi zi, dar la Romexpo, va avea loc concertul aniversar al formaţiei americane W.A.S.P.. Evenimentul va face parte din cadrul turneului "40th Anniversary World Tour".

Concert Hooverphonic, stabilit iniţial pentru 8 octombrie 2021, a fost reprogramat pe 24 mai 2022, tot la Arenele Romane.

Elena Gheorghe revine la Sala Palatului din Bucureşti tot pe 24 mai, cu un nou show de muzică armânească - "Armâna mea". Evenimentul este reprogramarea concertului iniţial, ce trebuia să aibă loc în 2020.

Legendara trupă britanică Iron Maiden aduce la Romexpo, pe 26 mai, un show în aer liber. În deschidere va cânta trupa germană Lord Of The Lost.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Tot la Romexpo, pe 29 mai, va ajunge şi formaţia Dream Theater, cu cel mai nou produs discografic - "A View From The Top Of The World".

Grupul american Foreigner revine în România cu un concert programat pentru 29 mai 2022 la Arenele Romane din Bucureşti, în aer liber.

*** Luna iunie este deschisă de formaţia Trooper, care şi-a programat lansarea celui de-al zecelea album din carieră în cadrul a două concerte - pe 3 şi 4 iunie, Club Quantic.

Evanescence vine iar în vizită la Bucureşti, cu un concert ce va avea loc pe 7 iunie 2022 la Arenele Romane.

*** Pet Shop Boys se întorc la Bucureşti după 14 ani, în cadrul turneului mondial "The Greates Hits Live". Concertul va avea loc la Arenele Romane - 4 iulie.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Pe 7 iunie este aşteptat la Sala Palatului artistul italian Zucchero, aflat în turneu de promovare a celui mai recent album al său, "D.O.C.". El ar fi trebuit să cânte pe 28 iunie 2020, apoi pe 23 mai 2021.

*** Britanicii de la Placebo revin la Bucureşti pe 13 iulie 2022, la Romexpo, în aer liber.

Celebra formaţie Kiss va concerta pentru prima oară în România pe 16 iulie 2022, în cadrul celei de-a 11-a ediţii a festivalului Rock The City. Spectacolul face parte din turneul de adio al trupei, "End Of The Road World Tour". În aceeaşi zi, tot în turneu de adio, "The Farewell Tour", va cânta trupa Whitesnake.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Pe lângă show-urile Kiss şi Whitesnake, Rock The City propune o întâlnire şi cu una dintre cele mai apreciate formaţii germane ale momentului, Powerwolf.

Trupa Il Volo revine în România cu un nou concert ce va avea loc pe 16 iulie 2022 la Sala Palatului. Evenimentul face parte din turneu mondial "Il Volo Sings Morricone".

Judas Priest va concerta la Arenele Romane pe 18 iulie 2022. Trupa trebuia să cânte la Bucureşti pe 21 iulie 2020, în cadrul turneului aniversar de 50 de ani, dar şi-a mutat concertul pe 20 iulie 2021, reprogramat ulterior pentru 2022. The Dead Daisies şi Amalgama vor fi în continuare invitaţii speciali ai concertului de la Bucureşti.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Tot la Arenele Romane vor concerta, pe 25 iulie 2022, şi suedezii de la Sabaton, evenimentul făcând parte din turneul "The Tour To End All Tours". Evenimentul este reprogramarea celor din 2020 şi 2021, amânate din cauza pandemiei.

*** Finlandezii de la Nightwish revin la Bucureşti în cadrul turneului "Human. :II: Nature." nume pe care îl poartă şi noul lor album, care a fost lansat în aprilie 2020. Evenimentul va avea loc pe 1 august, la Romexpo.

*** Unul dintre cele mai de succes spectacole din istoria divertismentului mondial, Lord of The Dance, revine la Sala Palatului din Bucureşti pe 18 septembrie. Evenimentul marchează aniversarea a 25 de ani de turnee mondiale, toate show-urile anterioare din România fiind puse în scenă cu casa închisă de fiecare dată.


Foto: (c) SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO


Programat iniţial pentru 24 septembrie 2021, concertul formaţiei Opeth din cadrul turneului european "In Cauda Venenum" a fost programat pentru 23 septembrie, la Arenele Romane.

Show-ul Armin van Buuren pentru Sound of Bucharest din 25 septembrie 2021 a fost reprogramat pentru 24 septembrie 2022, în Piaţa Constituţiei. Armin va susţine set-uri speciale de muzică de pe două scene pe parcursul evenimentului, iar Palatul Parlamentului va fi suportul pentru proiecţia grandioasă, live, a show-ului.


Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


*** Tarja Turunen revine cu un concert ce va avea loc pe 18 octombrie 2022 la Arenele Romane. Concertul va avea loc indoor, în cort încălzit. Pe 19 octombrie, artista concertează la Form Space din Cluj-Napoca.

Tot la Arenele Romane vine şi trupa americană Godsmack, cu un show programat pentru 26 octombrie 2022.

Pe 27 octombrie, britanicii de la Uriah Heep vor sărbători 50 de ani de activitate cu un show la Sala Palatului.


Foto: (c) GIL PIETRAR / AGERPRES FOTO


*** Programat iniţial pentru 26 mai 2020 la Sala Palatului, concertul Al Bano & Romina Power va putea fi urmărit pe 11 noiembrie, în acelaşi spaţiu.

*** Pe 3 decembrie este programat la Sala Palatului un show susţinut de Alessandro Safina, Marcel Pavel, Cezar Ouatu, Paula Seling, LE DIV4S (sopranele italiene), Sorina Enea, cu Orchestra Filarmonicii "Paul Costantinescu", care vor interpreta arii celebre din opere în stil pop.

*** Concertul Celine Dion a fost reprogramat pentru 11 iunie 2023. Anunţat iniţial pentru 29 iulie 2020, evenimentul fusese amânat apoi pe 25 iulie 2021, din cauza pandemiei. Celine Dion va concerta în premieră în România în cadrul turneului "Courage World Tour?". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro