Kosovo: Etnicii albanezi au blocat accesul către un sat care va fi vizitat de preşedintele sârb Aleksandar Vucic

Kosovo: Etnicii albanezi au blocat accesul către un sat care va fi vizitat de preşedintele sârb Aleksandar Vucic

Mai mulţi albanezi kosovari au blocat duminică dimineaţă accesul către un sat în care urmează să se deplaseze preşedintele sârb Aleksandar Vucic, aflat în vizită în zonele din Kosovo populate majoritar de etnici sârbi, relatează AFP.

Şoseaua principală dintre Mitrovica, oraş în nordul Kosovo, şi satul Banje, o enclavă sârbă situată la 60 km sud-est de acest oraş, a fost blocată în apropierea localităţii Srbica.

Câteva sute de persoane au ocupat şoseaua şi au ridicat un baraj din vehicule şi trunchiuri de copaci. Pe pancartele purtate de etnicii albanezi se putea citi ''Vucic nu trece'' şi ''Cei care au comis un genocid contra civililor nevinovaţi nu pot trece''.

Potrivit postului public de televiziune sârb (RTS), pe toate căile de acces către satul Banje au fost ridicate baraje militare. RTS a relatat că aceste baraje au fost organizate de foşti membri ai Armatei de Eliberare a Kosovo (UCK).

Aleksandar Vucic urmează să ţină, duminică la prânz, un discurs în partea de nord a oraşului Mitrovica, populată de etnici sârbi.

Kosovo şi-a declarat independenţa în februarie 2008, aceasta fiind recunoscută până în prezent de 110 de ţări, printre care 23 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Ţările membre ale UE care nu au făcut acest lucru sunt Spania, România, Slovacia, Grecia şi Cipru. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale