Kosovo: O coaliție condusă de Partidul Democrat ar urma să se situeze pe primul loc la alegerile parlamentare de duminică (exit-poll)

O coaliție condusă de Partidul Democrat din Kosovo (PDK, centru-dreapta) ar urma să se situeze pe primul loc la alegerile parlamentare de duminică, procentul indicat de un exit-poll fiind de 40% din voturi, transmite Reuters.

Partidul de opoziție Vetevendosje (VV) ar obține 30% din voturi, în timp ce coaliția condusă de Liga Democrată din Kosovo (LDK) ar primi susținerea a 27% dintre alegători, relevă un exit-poll prezentat de televiziunea Klan Kosova.

Aproximativ 1,9 milioane de kosovari au fost chemați duminică la urne, în cadrul unui scrutin parlamentar, în speranța de a alege un guvern care să contribuie la dezvoltarea economiei sărace a statului balcanic și la înregistrarea de progrese în vederea aderării la Uniunea Europeană.

După cum nota anterior agenția Reuters, noua conducere va trebui să atace problema șomajului, care a ajuns la 30 %, și să amelioreze relațiile cu vecinii, în special cu Serbia, condiție prealabilă pentru ambele țări pentru a avansa pe calea procesului de aderare la UE.

Occidentul consideră integrarea țărilor din Balcanii de Vest în UE drept o cale de a stabiliza regiunea, aflată încă în proces de refacere după războaiele din anii 1990.

Alegerile anticipate au fost convocate în mai, când guvernul premierului Isa Mustafa a pierdut votul de încredere din partea parlamentului, fiind acuzat de către opoziție că nu a reușit să-și îndeplinească promisiunile privind ameliorarea nivelului de trai al populației.

Sondajele de opinie plasau pe primul loc în intențiile de vot coaliția condusă de către fostul premier Ramush Haradinaj. Mica sa coaliție, Alianța pentru Viitorul Kosovo (AAK), a încheiat un acord preelectoral cu Partidul Democrat din Kosovo (PDK), cea mai mare formațiune politică din țară aflată la putere din 2007.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

2 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

3 ALERTĂ Proiect de lege scandalos inițiat de Jandarmerie: vrea să interzică acoperirea feței la mitinguri, prec…

4 VIDEO Pofteau și ei la o muie, amărâții! / Echipaj de Poliţie Locală, filmat noaptea cu o prostituată într-o par…

5 LIVE Președintele Trump anunță mobilizarea armatei pentru stoparea revoltelor și jafurilor care au cuprins Ame…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic