Kovesi despre scandalul "Panama Papers": Suntem atenți la tot ce apare în spațiul public

Kovesi despre scandalul "Panama Papers": Suntem atenți la tot ce apare în spațiul public

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a afirmat duminică, în contextul recentului scandal "Panama Papers", că toate informațiile referitoare la posibile fapte ilegale care apar în spațiul public sunt urmărite cu atenție.

"Suntem atenți la tot ce apare în spațiul public. Sunt situații în care folosim informați ce apar din spațiul public pentru a deschide anumite investigați, folosim informații din spațiul public care pot fi verificate ulterior prin diverse mijloace probatorii pe care noi le putem administra. Atunci când apar informații în spațiul public despre persoane pe care noi deja le investigăm, de asemenea ne uităm cu atenție la aceste informații", a declarat Kovesi, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată la Pro TV.

Șefa DNA a precizat că, atunci când există probe cu privire la săvârșirea unei infracțiuni, procurorii anticorupție pot dispune confiscarea oricăror bunuri și sume de bani, chiar dacă se află în afara țării.

"Putem confisca în general bani sau orice venituri obținute ilegal atunci când dovedim că s-a comis o infracțiune și putem confisca bunuri și sume de bani care nu se află pe teritoriul României. Deja într-un dosar instrumentat de DNA chiar la începutul anului s-a indisponibilizat un imobil care nu este pe teritoriul statului român, este undeva pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene. (...) Și conturi cu sume de bani putem să le indisponibilizăm. Toate aceste activități se fac prin intermediul comisiilor rogatorii", a mai explicat Laura Codruța Kovesi.

AGERPRES / (AS — autor: George Onea, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia