Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Kovesi: Eliminarea din OUG privind interceptările a posibilității de conectare la Centrul Național de Interceptări ar fi un pericol

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că eliminarea din ordonanța de urgență privind interceptările, după dezbaterile din Parlament, a prevederii referitoare la posibilitatea procurorilor și polițiștilor de a se conecta la Centrul Național de Interceptări, ar reprezenta un pericol pentru buna desfășurare a anchetelor.

"Dacă dispoziția din ordonanța de urgență care vizează posibilitatea Serviciului tehnic și a procurorilor de a folosi Centrul Național de Interceptări nu rămâne în această variantă, cu siguranță este un pericol foarte mare. În acel moment noi nu vom putea să ne conectăm la operatorii de telecomunicații pentru a pune în aplicare aceste măsuri de supraveghere tehnică", a declarat Kovesi la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.

În opinia șefei DNA, decizia Curții Constituționale nu făcea referire la utilizarea infrastructurii SRI, ci doar la persoanele care pot face interceptările.

"Decizia Curții Constituționale a precizat că aceste măsuri trebuiesc puse în aplicare exclusiv de către procuror și polițist, ceea ce în acest moment se întâmplă. Faptul că folosim o infrastructură a unei alte structuri a statului de asemenea în acest moment este prevăzut în această ordonanță de urgență", a mai explicat Laura Codruța Kovesi.

AGERPRES / (AS — autor: George Onea, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 PSD se SCINDEAZĂ după congres? Liderii Sudului pun la cale un nou partid: Fără Oltenia, PSD ajunge la 10%!

2 ALARMĂ Firea începe să dea MARILE TUNURI pentru care-a fost împinsă în fruntea Capitalei?

3 Informație. Sute de primari PSD își negociază plecarea din partid după prezidențiale! Primar PSD: Dobitocii de…

4 ALARMĂ Puterea a votat împotriva desființării pensiilor speciale, dar lasă elevii fără navetă școlară și fără …

5 SURSE DNA s-a trezit! Doi miniștri din Guvernul Dăncilă, în lucru!

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel