Kovesi: Eliminarea din OUG privind interceptările a posibilității de conectare la Centrul Național de Interceptări ar fi un pericol

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că eliminarea din ordonanța de urgență privind interceptările, după dezbaterile din Parlament, a prevederii referitoare la posibilitatea procurorilor și polițiștilor de a se conecta la Centrul Național de Interceptări, ar reprezenta un pericol pentru buna desfășurare a anchetelor.

"Dacă dispoziția din ordonanța de urgență care vizează posibilitatea Serviciului tehnic și a procurorilor de a folosi Centrul Național de Interceptări nu rămâne în această variantă, cu siguranță este un pericol foarte mare. În acel moment noi nu vom putea să ne conectăm la operatorii de telecomunicații pentru a pune în aplicare aceste măsuri de supraveghere tehnică", a declarat Kovesi la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.

În opinia șefei DNA, decizia Curții Constituționale nu făcea referire la utilizarea infrastructurii SRI, ci doar la persoanele care pot face interceptările.

"Decizia Curții Constituționale a precizat că aceste măsuri trebuiesc puse în aplicare exclusiv de către procuror și polițist, ceea ce în acest moment se întâmplă. Faptul că folosim o infrastructură a unei alte structuri a statului de asemenea în acest moment este prevăzut în această ordonanță de urgență", a mai explicat Laura Codruța Kovesi.

AGERPRES / (AS — autor: George Onea, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

3 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

4 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

5 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…