Kovesi la Bruxelles: Acțiunile noastre pot avea efect durabil dacă sunt dublate de acțiuni preventive

Kovesi la Bruxelles: Acțiunile noastre pot avea efect durabil dacă sunt dublate de acțiuni preventive

Acțiunile procurorilor anticorupție pot avea efect durabil doar dacă sunt completate cu activități preventive desfășurate de instituțiile abilitate, a afirmat marți procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, la o conferință organizată la Bruxelles de Parlamentul European.

"Acțiunile noastre pot avea efect durabil doar dacă sunt dublate de acțiunile preventive desfășurate de celelalte instituții și autorități ale statului, de mediul educațional și cel de afaceri", a declarat Kovesi în conferința cu tema "Lecții de învățat din România: schimb de bune practici între autoritățile anticorupție din România și Ucraina".

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis AGERPRES, prezentarea făcută de Laura Codruța Kovesi conține referiri la caracteristicile instituției, rezultatele obținute în ultimii 10 ani de procurori în combaterea marii corupții, premisele care au făcut posibilă activitatea instituției și sprijinul constant al Comisiei Europene, dar și referiri la obstacole și vulnerabilități care pun în pericol buna funcționare a societății și care pot fi înlăturate prin acțiuni de prevenție.

Conform aceleiași surse, șefa DNA a arătat că eficiența DNA din ultimii 10 ani este demonstrată prin creșterea de la an la an a numărului dosarelor finalizate cu succes, importanța funcțiilor deținute de persoanele investigate, triplarea numărului celor trimiși în judecată, creșterea de peste cinci ori a numărului celor condamnați sau menținerea ratei condamnărilor la peste 90%.

Kovesi a subliniat că instituția pe care o conduce este prezentată drept unul dintre cele cinci exemple de bune practici la nivelul Uniunii Europene, iar caracterul eficient, obiectiv și nepărtinitor al anchetelor efectuate de procurorii DNA a fost remarcat în rapoartele anuale ale experților europeni în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, precizează sursa citată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro