Kovesi: Măsuri asiguratorii de 667 milioane euro, o creștere cu 72%; două proprietăți în Franța de 3,5 milioane euro - sechestrate

Kovesi: Măsuri asiguratorii de 667 milioane euro, o creștere cu 72%; două proprietăți în Franța de 3,5 milioane euro - sechestrate

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat, joi, că au fost luate, în 2016, măsuri asiguratorii de 667 milioane euro, fiind o creștere cu 72% față de anul trecut.

"Recuperarea produselor infracțiunilor a fost o componentă importantă în anul 2016. Au fost luate măsuri asiguratorii de 667 milioane euro, o creștere substanțială, cu 72% față de anul trecut. De multe ori, în cauzele noastre sunt implicate persoane ce obțin profituri uriașe care achiziționează bunuri în alte țări sau deschid conturi bancare în alte jurisdicții. Nici un infractor nu trebuie să se simtă în siguranță, indiferent unde și-a ascuns banii", a afirmat Kovesi, la prezentarea raportului de activitate al DNA pentru anul 2016.

Ea a precizat că DNA a trimis peste 80 cereri de comisii rogatorii internaționale pentru administrare de probe sau identificarea de bunuri.

"În acest fel, am reușit să sechestrăm două proprietăți în Franța de peste 3,5 milioane euro, iar în Spania am instituit sechestru pe două imobile de peste 500.000 euro. Am solicitat blocarea unor conturi în Cipru, Elveția și Germania", a arătat șefa DNA.

Kovesi a adăugat că, în 2016, judecătorii au decis prin hotărârile judecătorești rămase definitive în cauzele DNA confiscarea și recuperarea de produse infracționale în sumă de peste 226 milioane euro.

"Acești bani trebuie să intre efectiv în bugetul de stat", a subliniat șefa DNA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu