Kovesi: Sunt şi alţi procurori şi judecători ce sunt atacaţi zilnic, pentru că unii vor să fure liniştiţi

Kovesi: Sunt şi alţi procurori şi judecători ce sunt atacaţi zilnic, pentru că unii vor să fure liniştiţi

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat miercuri că sunt şi alţi procurori şi judecători care sunt atacaţi zilnic, pentru că şi-au făcut treaba şi pentru că "unii vor să fure liniştiţi în continuare".

Prezentă miercuri la sediul Instanţei supreme, Kovesi a fost întrebată de jurnalişti dacă există o legătură între ce i se întâmplă ei şi atacurile împotriva procurorului general Augustin Lazăr şi şefei Instanţei supreme, Cristina Tarcea.

"Bineînţeles. Mai sunt şi alţi procurori care sunt atacaţi zilnic, mai sunt şi alţi judecători care sunt atacaţi zilnic, pentru că şi-au făcut treaba. Cu toţii trecem prin aceste campanii, pentru că ne-am făcut treaba şi pentru că unii vor să fure liniştiţi în continuare şi noi i-am împiedicat. Sigur că întotdeauna încerci să ataci şefii sau oamenii care sunt cei mai vizibili în spaţiul public, pentru a da un semnal şi celorlalţi. Aşa cum am mai spus, în sistem sunt mulţi procurori şi judecători curajoşi. Nu avem de ce să ne temem. Se va dovedi în timp că toate aceste acuzaţii care au fost făcute cu privire la noi, procurori, judecători, sunt nefondate", a spus Kovesi.

Declaraţia a fost făcută la sediul Instanţei supreme, unde s-a judecat plângerea sa împotriva controlului judiciar dispus împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. AGERPRES/(A - autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...