Kremlinul pregătește decretul pentru al doilea val de mobilizare: Care ar fi motivele

Kremlinul pregătește decretul pentru al doilea val de mobilizare: Care ar fi motivele

Kremlinul pregătește un nou decret de mobilizare pentru războiul din Ucraina, transmite publicația ucraineană „Zerkalo Nedeli”, care citează surse din serviciile de informații.

Ruși obișnuiți recrutați pentru război FOTO Profimedia

Potrivit surselor citate de „Zerkalo Nedeli”, Kremlinul intenționează să-i oblige pe rușii care se află în străinătate să se întoarcă acasă și să servească timp de un an în cadrul armatei.

Decretul de mobilizare ar urma să fie semnat la sfârșitul lunii septembrie. Data prevăzută pentru semnare nu este întâmplătoare. În primul rând, este prevăzută după încheierea alegerilor regionale, pentru a evita astfel sancționarea regimului Putin la urne. În al doilea rând, rușii își vor termina concediile până atunci.

În pofida faptului că autoritățile ruse se dedau unei mobilizări latente, există o serie de motive obiective pentru a lua o decizie cu privire la al doilea val de mobilizare. În primul rând, armata rusă a suferit pierderi semnificative pe câmpul de luptă din Ucraina. În al doilea rând, resursele de pușcăriași sunt pe final, spune sursele publicației ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat