Krichbaum: România nu este în pericol să piardă fonduri europene din cauza nerespectării statului de drept

Krichbaum: România nu este în pericol să piardă fonduri europene din cauza nerespectării statului de drept

România nu este acum în pericol să piardă fonduri din viitorul buget al UE din cauza nerespectării statului de drept, progrese semnificative fiind făcute în ultimii ani în această direcţie, a declarat marţi pentru AGERPRES deputatul german Gunther Krichbaum (CDU), preşedintele Comisiei Afacerilor Europene din Bundestag.

„Mecanismul statului de drept a jucat un rol extrem de important, deoarece, aşa cum am subliniat noi, în Bundestagul Germaniei, datorită background-ului nostru, că nu putem da banii plătitorilor de taxe acelor state europene, parte din proiectul european, în care statul de drept nu este garantat. Apoi, este greu de justificat faţă de proprii noştri cetăţeni. Eu cred că, în România, în ultima vreme, lucrurile s-au îmbunătăţit cu o viteză incredibilă. Aşa că, azi, nu cred că există vreo temere că banii pentru România ar putea fi ‘tăiaţi'”, a spus Krichbaum, aflat marţi într-o vizită la Braşov.

Parlamentul german a spus că opoziția față de noul mecanism nu a venit din România, ci dinspre Ungaria și Polonia: „România nu a fost împotriva acestui mecanism de negociere, la Bruxelles, ci mai mai degrabă Polonia şi Ungaria, şi au motive pentru aceasta”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...