„L-am demilitarizat”/„S-a plictisit în pensie și a venit ca mercenar în Ucraina”

„L-am demilitarizat”/„S-a plictisit în pensie și a venit ca mercenar în Ucraina”

Ucrainenii au anunțat eliminarea unui nou ofițer de rang superior al forțelor armate ruse, un fost procuror militar care a decis să se ofere voluntar pentru „operațiunea militară specială” din Ucraina.

Colonelul Serghei KrasnikovFoto: Twitter

Anunțul a fost făcut pe contul său de Twitter de Anatoli Stefan, un ofițer al armatei ucrainene care anterior a anunțat numeroase „denazificări” ale unor comandanți ruși. Stefan a fost cel care a anunțat și lichidarea lunetistului „Adam cel Groaznic” și a lui Alexandr Kalnițki, un comandant al trupelor cazace trimise de ruși să lupte în Ucraina.

„Fostul procuror pentru cazuri deosebit de importante ale parchetului pentru Asia Centrală din cadrul Comitetului de Investigație al Rusiei, colonelul Serghei Krasnikov, s-a plictisit în pensie și a decis să vină în Ucraina ca mercenar unde a fost denazificat și demilitarizat oficial”, a notat acum Stepan.

„Moarte dușmanilor!”, și-a încheiat el postarea.

Rușii au anunțat la rândul lor miercuri că au pierdut un alt colonel în Ucraina, pe Serghei Postnov , un ofițer responsabil de relații publice. În mod mai puțin obișnuit, informația a fost transmisă de presa centrală de la Moscova care de regulă păstrează o tăcere mormântală asupra pierderilor suferite în Ucraina, mai ales în cazul ofițerilor de rang superior.

Pierderi „devastatoare” suferite de ruși în rândul ofițerilor trimiși în Ucraina

În evaluarea sa privind războiul din Ucraina publicată pe 30 mai, ministerul britanic al Apărării nota că grupurile de luptă ruse vor fi mai puțin eficiente din cauza lipsei de lideri tineri după ce forțele armate ale Moscovei au suferit pierderi „devastatoare” în rândul ofițerilor de rang mediu și inferior:

„Comandanții de brigadă și de batalion sunt probabil desfășurați direct în calea pericolului, deoarece sunt făcuți răspunzători fără compromisuri pentru performanța unităților lor. În mod similar, ofițerii subalterni au fost nevoiți să conducă acțiunile tactice la cel mai redus nivel, deoarece armata nu dispune de un cadru de subofițeri (NCO) cu pregătire și competențe înalte, care îndeplinesc acest rol în forțele occidentale”.

Raportul britanicilor mai nota că pierderea unei mari părți din tânăra generație de ofițeri profesioniști va exacerba probabil problemele actuale ale armatei în ceea ce privește modernizarea abordării sale în materie de comandă și control.

Însă Rusia a pierdut și numeroși generali și comandanți de rang superior, fostul comandant al trupelor NATO din Europa între 2009 și 2014, generalul în rezervă James Stavridis, afirmând la începutul lunii mai că acestea sunt fără precedent în istoria modernă a războiului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...