Laboratorul antidoping de la Bucureşti, suspectat de falsificarea rezultatelor analizelor (AMA)

Laboratorul antidoping de la Bucureşti, suspectat de falsificarea rezultatelor analizelor (AMA)

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a deschis o investigaţie privind posibila falsificare a rezultatelor unor analize de către laboratorul antidoping de la Bucureşti, pentru a-i proteja pe sportivii dopaţi, informează AFP.

AMA, al cărei consiliu de fondare s-a reunit joi la Montreal, a anunţat deja suspendarea laboratorului de la Bucureşti, la finele lunii noiembrie 2017, fără să ofere însă un motiv precis.

"Anul trecut, am deschis o investiţie asupra acuzaţiilor de rezultate falsificate pentru a-i proteja pe sportivii de elită în România", a declarat Gunter Younger, şeful serviciului de investigaţii al AMA.

"Am intervievat unsprezece persoane de la laborator, am reanalizat eşantioanele, am confiscat sute eşantioane de urină şi de sânge, am examinat documentaţia, corespondenţa electronică (...) am putut stabili dovezi care să confirme aceste manipulări şi principalii săi actori în laborator au fost identificaţi", a adăugat Younger. Acesta nu a specificat câte proceduri disciplinare pentru încălcarea regulilor antidoping au fost deschise împotriva sportivilor, indicând că investigaţiile sunt încă în desfăşurare.
AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”