Lăzăroiu: Misiunea lui Cîţu după ce câştigă la Congres e să exorcizeze PNL-ul, să scoată pesedismul din el

Lăzăroiu: Misiunea lui Cîţu după ce câştigă la Congres e să exorcizeze PNL-ul, să scoată pesedismul din el

Analistul politic Sebastian Lăzăroiu scrie pe Facebook că, dacă va câştiga şefia PNL, premierul Florin Cîţu trebuie să demareze un proces de "exorcizare", adică să scoată "pesedismul" din partid.

„Pe lângă reformele la nivel naţional, după 25 septembrie, Cîţu mai are făcut nişte curăţenie în partid. Deh, tehnocrat-tehnocrat, dar eşti şeful unui organism politic. Misiunea lui, din ce văd eu, nu e să treacă partidul de la 'conservatorism' la 'progresism' sau mai ştiu eu ce elucubraţii pseudo-ideologice, cum am citit prin presă. Misiunea lui e să scoată pesedismul din PNL. Adică un fel de exorcizare. Orban nu prea şi-a bătut capul cu asta, dimpotrivă, a continuat tradiţia înaintaşilor. Când zic pesedism nu mă gândesc la vreo ideologie de stânga, ar fi comic să confunzi stânga cu PSD. Pesedismul înseamnă să nu împarţi puterea cu nimeni, să colonizezi toate instituţiile statului când vii la guvernare, să cumperi şi să şantajezi presa şi să-ţi creezi avantaje electorale prin orice mijloace. Plus 'a furat, da' ne-a dat şi nouă', se ştie. Bine, şi Ciolacu zice că vrea să scoată pesedismul din PSD, dar mai vedem... Apropo de 'a furat, da' ne-a dat şi nouă', testul, pentru Cîţu, înseamnă decuplarea unor filiale de la ugerul unor entităţi private. Ăştia de la sectorul 1 nici nu se mai ascund măcar”, a declarat Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial susţine că mai ştie cel puţin o filială care e condusă de o mare firmă.

„Politica-i politică, afacerile sunt afaceri. Că ai diverşi sponsori care promovează o agendă de ramură economică, asta poate fi trecut cu vederea. La fel de bine poţi să ai organizaţii ale societăţii civile cărora să le promovezi interesele în schimbul unei susţineri. Există şi alte resurse, în afară de bani, utile în campanie. Dar să ai filiale conduse politic de o companie, asta, mai târziu sau mai devreme, n-are cum să nu explodeze în partid. Sigur, liberalii de la sectorul 1 zic că mai e până la alegeri, deci nu contează că pierzi voturi sau simpatii, dacă câştigi niscaiva bani sau influenţă. Pe urmă, o parte din bani îi bagi în campanie şi te redresezi electoral. Asta e o gogoriţă, bineînţeles, pe care liberalii au folosit-o la Bucureşti ani de zile, ca să-şi justifice lăcomia. Lăsaţi-ne să facem nişte mălai, că avem nevoie la alegeri. Aşa au ajuns pe locul al treilea şi alunecă uşor spre al patrulea”, a punctat Lăzăroiu.

În opinia analistului, primul test pentru Cîţu va fi organizaţia de la Sectorul 1, care ar trebui dizolvată şi reînfiinţată, pentru că acolo „unde pui degetul e Romprest”, şi dacă nu e Romprest, „e vreun dezvoltator imobiliar”.

„Cum povestea din sector are deja notorietate naţională şi cum sunt destui care înţeleg ce se întâmplă, filiala e ca un bolovan de gâtul PNL. Poţi să te amăgeşti că n-a ştiut Cîţu cât e pâinea şi Vâlceanu cât e salariul minim şi că de asta scade partidul. Dar asta înseamnă să fii orb şi să te prefaci că nu înţelegi cât de scandalos e ce se întâmplă cu PNL S1. Pur şi simplu ei copiază comunicatele Romprest. Şi, repet, nu e singura filială în situaţia asta. Celelalte sunt mai discrete”, a conchis Lăzăroiu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Miza Ucrainei pentru a răni grav Rusia în Crimeea este „bijuteria coroanei”, NIP-16, podul Kerci e „pistol cu apă”

2 Foarte interesante amănunte...

3 Descoperire inedită despre calitățile cafelei

4 Așa o fi?

5 Pilot britanic de la Baza Kogălniceanu: „Am putut vedea dronele Shahed intrând în Odesa“