Le Pen îi cere lui Macron 'răspunsuri puternice'; Bannon îi compară pe protestatari cu votanţii pentru Trump şi Brexit

Le Pen îi cere lui Macron 'răspunsuri puternice'; Bannon îi compară pe protestatari cu votanţii pentru Trump şi Brexit

Preşedinta Adunării Naţionale franceze (fostul Front Naţional), Marine Le Pen, i-a cerut sâmbătă şefului statului, Emmanuel Macron, răspunsuri 'puternice' la 'suferinţa socială' exprimată de 'vestele galbene', care au manifestat din nou sâmbătă în Franţa , transmite AFP.

'Trebuie ca (Emmanuel Macron) să devină conştient de suferinţa socială şi să-i aducă răspunsuri foarte puternice şi imediate', a declarat Marine Le Pen la Bruxelles, în marja unei reuniuni organizate de partidul naţionalist flamand Vlaams Belang împotriva Pactului mondial asupra migraţiilor, şi la care a fost prezent şi fostul strateg al lui Donald Trump, Steve Bannon.

'Fac apel încă o dată la preşedintele Republicii să ţină cont de suferinţa care este exprimată şi să aducă un răspuns, să iasă de la Elysee', a insistat şefa Adunării Naţionale.

Marine le Pen a refuzat să comenteze cu privire la cele în jur de 1.000 de reţineri efectuate de forţele de ordine. 'Dacă există mai puţine violenţe (decât la manifestaţia din 1 decembrie), bineînţeles că sunt prima care să mă bucur', a afirmat ea.

Pe de altă parte, Marine Le Pen a apreciat că este 'indecent' să fie avută în vedere mai multă migraţie într-o perioadă în care poporul francez 'se revoltă pentru puterea sa de cumpărare şi demnitatea sa'.

Potrivit lui Steve Bannon, ' vestele galbene ' din Franţa sunt 'exact acelaşi tip de oameni care l-au ales pe Donald Trump preşedinte ale Statelor Unite în 2016, acelaşi tip de oameni care au votat pentru Brexit, care vor să aibă controlul asupra ţărilor lor'.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina