Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Legea bugetului apărării SUA prevede sume mai mari și înființarea Corpului Spațial

Camera Reprezentanților din Congresul Statelor Unite a adoptat vineri o lege a bugetului apărării care prevede creșteri importante ale sumelor alocate și înființarea Corpului Spațial, informează Reuters. Cheltuielile cu apărarea antirachetă ar urma să fie mai mari cu 25%.

Sprijinită și de congresmeni din minoritatea democrată, legea permite Departamentului Apărării să cheltuiască 696 de miliarde de dolari, față de 619 miliarde anul trecut și peste limita cheltuielilor guvernamentale stabilită prin lege în 2011. Acesta este însă doar una din problemele care trebuie depășite înainte de votul în Senat și promulgarea formei definitive a legii de către președintele Donald Trump.

Administrația republicană, inclusiv secretarul apărării, Jim Mattis, se opune înființării Corpului Spațial, decisă de Camera Reprezentanților, la presiunea unor congresmeni îngrijorați de activitățile în spațiu ale Rusiei și Chinei.

Președintele Trump dorește creșterea cheltuielilor militare pe seama tăierilor din alte capitole ale bugetului. Un sprijin în acest sens va fi necesar și în Senat din partea democraților, deși aceștia sunt minoritari în ambele camere ale Congresului. Legislația adoptată de Camera Reprezentanților și cea care va trece de Senat vor trebui armonizate înainte de promulgare.

În cursul dezbaterilor în Camera Reprezentanților, a fost respins un amendament propus de republicani care ar fi pus capăt politicii Pentagonului de a asigura tratament chirurgical de schimbare a sexului pentru militarii transsexuali aflați în serviciul activ. Un alt amendament, tot al republicanilor, la care s-a renunțat în cele din urmă, ar fi împiedicat Departamentul Apărării să implementeze politici împotriva modificărilor climatice și pentru promovarea energiei din surse ecologice.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO GRAV, semne de DICTATURĂ! Opt milițieni l-au ridicat ABUZIV din stradă pe Marian Moroșanu și l-au dus la…

2 Ce se pregătește în PSD? Firea, întâlnire de taină cu Viorica Dăncilă! Ce pun la cale? Dragnea, pe făraș?

3 EXPLOZIV! Augustin Zegrean: Modificarea Codurilor penale transformă România într-un paradis al infractorilor …

4 PSD spune că poporul e de vină! Argumentele lui Iordache pentru modificările la Codurile penale: Știți cum sun…

5 Mesajul PSD / ALDE / UDMR către poporul român: Da, vrem să furăm și ne doare-n cur de voi, sărăciilor!

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Câți oameni a doborât Van Damme în toate filmele sale? Cineva a numărat :)