Legendara actriță franceză Danielle Darrieux a murit la vârsta de 100 de ani

Legendara actriță franceză Danielle Darrieux a murit la vârsta de 100 de ani

Legendara actriță franceză Danielle Darrieux a murit marți la vârsta de 100 de ani în casa sa din nord-vestul Franței, a declarat pentru AFP un apropiat.

Starea sa "s-a deteriorat recent după o mică cădere", a indicat pentru AFP companionul său, Jacques Jenvrin. Actrița, cu o carieră de peste 100 de filme, sărbătorise împlinirea vârstei de 100 de ani în luna mai.

"În pofida faptului că orbise, era foarte atașată de viață. A primit o vizită pe 4 octombrie, se simțea foarte bine", a povestit acesta.

Arhetip al frumuseții feminine pentru generațiile de dinainte de război, Danielle Darrieux a fost protagonista unor roluri de neuitat, cum ar fi cel alături de Jean Gabin în "La Vérité sur Bébé Donge" (1953) sau de Gérard Philipe în "Le Rouge et le Noir" (1954).
Născută la 1 mai 1917 la Bordeaux, Darrieux a jucat pentru oară la vârsta de 14 ani în filmul "Le Bal". Apreciată pentru frumosul său păr blond și prospețimea sa jucăușă, actrița a jucat în mai multe comedii înainte de a aborda roluri mai dramatice și de a triumfa în "Mayerling", alături de Charles Boyer (1935).

În paralel, din 1932, ea s-a îmbarcat într-o carieră internațională care a purtat-o la Hollywood și pe Broadway.

Din 1969 Danielle Darrieux începe să joace în piese de teatru, în piesele unor autori ca Georges Feydeau, Sacha Guitry sau Marcel Aymé

Danielle Darrieux a fost căsătorită de trei ori, cu Henri Decoin, cu playboy-ul extrem de bogat Porfirio Rubirosa și cu scenaristul George Mitsinkides, care a murit la începutul anilor '90. Cu acesta din urmă, actrița a adoptat un fiu, care a decedat la scurt timp după soțul său.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Cum a eliminat o capră din Ucraina 40 de soldați ruși

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie