Lenin Moreno, învestit președinte al Ecuadorului, a promis dialog și continuarea programelor sociale ale lui Correa

Lenin Moreno, învestit președinte al Ecuadorului, a promis dialog și continuarea programelor sociale ale lui Correa

Lenin Moreno a fost învestit miercuri președinte al Ecuadorului, în urma alegerii sale în fruntea statului cu promisiunea de a continua programele sociale ale predecesorului său, Rafael Correa, informează agențiile internaționale de presă.

Socialistul în vârstă de 64 de ani, imobilizat într-un scaun cu rotile, fost vicepreședinte între 2007-2013, a câștigat turul al doilea al alegerilor prezidențiale, la mică distanță, candidând din partea alianței de guvernământ PAIS.

Moreno a promis un ton mai conciliant și un dialog deschis cu adversarii săi și cu companiile străine, în contrast cu stilul adesea combativ al predecesorului său, Rafael Correa.

''Sunt președintele dumneavoastră, al tuturor. Vă datorez tuturor un mare respect'', a declarat noul șef al statului, după ceremonia de învestire din Adunarea Națională.

Vicepreședinte va fi în continuare Jorge Glas, un prieten din copilărie al lui Correa.

Moreno a declarat că, în următorii patru ani, va continua lupta predecesorului său în favoarea ecuadorienilor săraci, cu un plan social care include învățământ, servicii medicale și locuințe gratuite pentru familiile cu venituri reduse, precum și subvenții pentru eradicarea sărăciei extreme.

Președintele Moreno se va confrunta cu o economie afectată puternic de șomaj și de deficit public, dar și cu acuzații de mare corupție împotriva unor oficiali.

Noul președinte a promis mai mult sprijin pentru agricultură și turism, declarând că va promova creditele ieftine și modernizarea infrastructurii, dar și că va reforma relația dintre stat și companiile multinaționale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

3 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

4 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România