Leo Iorga, simbolul rock-ului românesc, ar fi împlinit 59 de ani. Suferința cumplită care i-a adus sfârșitul

Leo Iorga, simbolul rock-ului românesc, ar fi împlinit 59 de ani. Suferința cumplită care i-a adus sfârșitul

Fostul solist al trupei Compact, Leo Iorga, care astăzi ar fi împlinit 59 de ani, s-a stins în 2019 după o lungă şi curajoasă luptă cu cancerul. El a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în 2011, iar de atunci a trecut prin numeroase intervenţii chirurgicale, suportând chinuitoarea chimioterapie.

Într-un interviu din luna iunie 2019 acordat postului de radio Europa FM , Leo Iorga a fost întrebat dacă este fericit, iar răspunsul lui a fost: „Da şi nu. Da, pentru că Dumnezeu mi-a dat viaţa asta pe care alţii n-au trăit-o în şapte vieţi. Nu, pentru că n-am destul timp să fac ceea ce aş vrea şi destulă formă fizică. Eu sunt fericit pentru că pot trăi de pe astăzi pe mâine şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru asta“.

Leo Iorga a murit la 55 de ani FOTO Facebook

Pentru a-şi prelungi viaţa, Leo Iorga a încercat inclusiv vaccinul cubanez şi imunoterapie. Nimic din toate acestea nu l-au ţinut însă departe de scenă şi de publicul care l-a iubit.

Dragostea familiei şi a fanilor l-au determinat să meargă mai departe. „Cât timp Dumnezeu mă va ţine pe pământ, vreau să cânt“, spunea el, potrivit News.ro .

Ultima oară când Leo Iorga a urcat pe scenă a fost pe 20 septembrie 2019, la Arenele Romane, unde a avut loc concertul aniversar al trupei Compact B. Deşi vizibil slăbit, artistul a zâmbit larg, a cântat piesa „După ani şi ani“ şi a mulţumit fanilor, asigurându-i de toată dragostea şi dăruirea lui.

Carieră de peste 40 de ani

Leo Iorga, cu o carieră de peste 40 de ani, solist al formaţiilor Compact, Cargo, Pacific, Schimbul 3 şi PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, va rămâne un simbol al rockului românesc. Vocea sa se identifică cu piese precum „Să te gândeşti la mine“, „După ani şi ani“, „Singur în noapte“, „Ploaia“, „Toamnă în sufletul meu“, „Trenul pierdut“ şi „Cine eşti tu oare?“.

Leo Iorga s-a născut la Arad, pe 2 decembrie în 1964, şi a debutat ca toboşar în trupa Liceului „Ioan Slavici“. Între anii 1984 şi 1985 a fost solist al grupului Pacific, iar din 1985 până în 1988 a fost toboşar şi solist pentru Sui-Generis. Ulterior, el a devenit solistul trupei Cargo, lansând hiturile „Brigadierii“, „Poveştiri din gară“ şi „Erata“.

După care, din 1988 până în 1996 a fost solist al trupei Compact. În 1996 s-a alăturat trupei Schimbul 3.

În ciuda problemelor de sănătate, în 2012, muzicianul Leo Iorga formează, alături de Adrian Ordean, trupa Leo Iorga & Ordean. Li s-au alăturat în această formulă Alex Ardelean (chitară), Cristi Iorga (tobe), Dan Stesco „Polymoog“ (clape) şi Marian „Lacke“ Mihăilescu (bass). Din decembrie 2012, trupa se va numi PACT by Leo Iorga & Adi Ordean. În 2014, grupul a lansat albumul „Numărul unu“, cu piese reorchestrate.

În 2017, Compact B s-a reunit în formula Adrian Ordean, Costi Cămărăşan, Leluţ Vasilescu, Adrian Coco Tinca şi Monel Puia, solist invitat fiind Leo Iorga.

În ultimii ani, Leo Iorga a avut probleme grave de sănătate. Astfel, în 2014, a fost operat pentru extirparea unei tumori cerebrale, iar, în 2011, a suferit o intervenție chirurgicală pentru eliminarea unei tumori canceroase la plămâni.

Anul acesta, la începutul lunii februarie, Leo Iorga a primit vestea recidivării tumorii (cancer stadiu 3-4) la singurul plămân rămas.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?