Levis elucidează misterul micului buzunar al pantalonilor săi jeans

Levis elucidează misterul micului buzunar al pantalonilor săi jeans

Populara marcă de blugi a publicat pe blogul său răspunsul la una dintre cele mai frecvente întrebări puse de clienți: la ce folosește micul buzunar din pantalonii săi jeans, relatează ziarul spaniol ABC. Acesta a fost destinat ințial păstrării și protejării ceasului de buzunar, de unde și numele său original: "Buzunar de ceas". Originile sale merg departe în secolul XIX, când vestiții "cowboys" foloseau ceasul cu lanț pe care obișnuiau să-l țină la brâu.

Odată cu evoluția ceasului de mână și apariția altor dispozitive electronice, în acest mic buzunar se păstrează acum obiecte de mici dimensiuni, de la monede și bilete de transport public, până la prezervative.

Blogul companiei Levi Strauss a elucidat misterul: "Primii jeanși aveau patru buzunare, două în spate, unul lateral și unul în față, plus încă unul mic, foarte comun în acea vreme (...) Buzunarul extra a fost păstrat în vremea noastră pentru a ține chei, monede sau alte lucruri mici".

Alte elemente care s-au păstrat de-a lungul timpului la pantalonii blugi sunt cusătura dublă (folosită în secolul XIX pentru a conferi rezistență pantalonilor la călărie) cusătura specială între picioare (cusută conștiincios ca să reziste) și firul de ață de culoare galbenă, folosit de asemenea la buzunare și tiv.

Întrebarea a circulat intens săptămâna trecută pe rețeaua de socializare 'Quora' unde numeroși utilizatori au discutat despre utilitatea celui de-al cincilea buzunar.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Foarte interesante amănunte!

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk