Lia Olguţa Vasilescu, despre anticipate: Liberalii nu vor să îşi asume măsuri nepopulare înainte de alegeri

Lia Olguţa Vasilescu, despre anticipate: Liberalii nu vor să îşi asume măsuri nepopulare înainte de alegeri

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, consideră că adevăratul motiv pentru care liberalii solicită alegeri anticipate înainte de luna septembrie este că nu vor să îşi asume măsuri nepopulare înainte de scrutinul parlamentar.

"Cred că adevăratul motiv pentru care liberalii solicită alegeri anticipate înainte de luna septembrie este pentru că ştiu că atunci ar trebui să crească punctul de pensie şi tot atunci ar trebui să crească salariile profesorilor. Nu vor să îşi asume măsuri nepopulare înainte de alegeri şi atunci au găsit acest lucru - că e mai bine să devanseze alegerile ca să poată după să ia adevăratele măsuri de austeritate pe care românii cred că au început să le conştientizeze foarte bine", a spus Vasilescu, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD.

Ea a adăugat că Guvernul a vorbit "cu cinism" despre pensia minimă care nu mai creşte în acest an.

"Spun că nu sunt bani, deşi efortul bugetare este infim şi ceea ce nu cunosc sau nu vor să spună guvernanţii este că toţi beneficiarii sunt oameni care au lucrat, sunt unii care au lucrat 35 de ani pe salariul minim pe economie. Să vii de la cea mai înaltă tribună a României şi să spui că nu mai creşte pensia minimă pentru că acei oameni nu ar fi prestat nicio zi de muncă vreodată mi se pare o enormitate şi o bătaie de joc la adresa acestor pensionari. Măsurile pe care le iau acum prin necreşterea veniturilor în continuare înseamnă să adâncească şi mai mult sărăcia din România", a menţionat deputatul PSD.

În altă ordine de idei, Lia Olguţa Vasilescu a spus că reprezentantul Ministerului Muncii a cerut în Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor să se abroge ordonanţa de urgenţă prin care sunt plafonate pensiile speciale, lucru care va duce la creşterea acestor venituri.

"S-a întâmplat acest lucru, s-a votat în comisie, reprezentantul Ministerului Muncii a venit şi a propus respingerea OUG din 2017 care plafona, practic, toate pensiile speciale. Cu alte cuvinte, aceste pensii vor creşte, acea ordonanţă de abrogare fiind eliminată. Automat acum se revine la vechea formulă de calcul - 85% din valoarea salariului celui care este aflat în plată, deci chiar dacă ai ieşit acum 10 ani la pensie tu primeşti 85% din salariul celui care se află în activitate în acest moment. Dacă ea va trece de plenul Camerei aşa, pensiile speciale vor creşte. Insist să spun că PSD va vota orice lege care intră în Parlament de eliminare a pensiilor speciale. Legile care sunt însă acum în Parlament nu clarifică deloc problema, pentru că ele se aplică pe viitor, cu alte cuvinte o persoană care are deja o pensie specială nu este afectată absolut deloc", a explicat ea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria