Lia Olguța Vasilescu: Voi candida la Primăria Craiova

Lia Olguța Vasilescu: Voi candida la Primăria Craiova

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, miercuri seara, că va candida la Primăria Craiovei, pentru că este nevinovată. "Voi candida la Primăria Craiovei. Nu am vrut să cad psihic sau să mă apuc să fac denunțuri, pentru că am știut că sunt nevinovată și sper din toată inima ca și instanța finală să decidă acest lucru, așa cum s-a întâmplat astăzi", a spus Lia Olguța Vasilescu, la România TV.

Primarul Craiovei a afirmat că este nevoie de oameni de curaj în România. "Dacă toată lumea se ascunde în munți, nu știu unde ajungem", a adăugat ea.

Lia Olguța Vasilescu a menționat, în context, că dacă PSD va găsi un alt candidat, intenționează să candideze din postura de independent.

"Un prieten mi-a spus ieri, când i-am spus că vreau să candidez la Primăria Craiova chiar și din postura de independent, dacă partidul găsește un alt candidat, că sunt nebună. Probabil. Dar eu cred că trebuie să mai fie și astfel de oameni în România, chiar dacă se spun tot felul de lucruri despre ei", a mai afirmat Lia Olguța Vasilescu.

Curtea de Apel București a decis miercuri să revoce măsura arestului la domiciliu pentru primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, în dosarul în care aceasta este acuzată de procurorii DNA de luare de mită.

Curtea de Apel București a admis miercuri contestația depusă de Lia Olguța Vasilescu la decizia Tribunalului București din 31 martie, prin care era plasată în arest la domiciliu. Decizia este definitivă, iar Lia Olguța Vasilescu va fi cercetată în libertate.

Potrivit DNA, Lia Olguța Vasilescu este acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracțiuni) și spălare de bani.

În același dosar, sunt cercetați sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, pentru două infracțiuni de complicitate la luare de mită, și Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociații non-profit, pentru patru infracțiuni de complicitate la luare de mită.

"În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Lia Olguța Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic", declară DNA.

Conform DNA, "donațiile", estimate la 135.907 euro, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, cât și pentru organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei.

De asemenea, în anul 2014, Lia Olguța Vasilescu a pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, printr-o asociație non-profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, Lia Olguța Vasilescu, direct sau prin intermediari, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova să efectueze sponsorizări către asociația reprezentată de Elena Daniela Popescu, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a fațadelor unor clădiri din municipiul Craiova.

Anchetatorii au reținut că oamenii de afaceri au acceptat solicitările formulate de Lia Olguța Vasilescu, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăți în buna desfășurare a contractelor, în efectuarea plăților și în recepționarea lucrărilor.

"De asemenea, edilul a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spațiul public într-o emisiune televizată din 2 martie 2016", mai menționează DNA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”