Liberalii au organizat în județe mitinguri și acțiuni de prezentare a moțiunii de cenzură împotriva actualei guvernări (grupaj 1)

Liberalii au organizat în județe mitinguri și acțiuni de prezentare a moțiunii de cenzură împotriva actualei guvernări (grupaj 1)

Filialele PNL au organizat luni seara la nivelul județelor evenimente prilejuite de prezentarea publică a moțiunii de cenzură intitulate "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă".

Membrii și simpatizanții PNL s-au reunit la sediile județene ale partidului, de unde s-au deplasat spre sediile prefecturilor, unde textul moțiunii de cenzură a fost prezentat public și înmânat reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Potrivit unui comunicat dat publicității de PNL, la evenimente au fost invitați toți cetățenii nemulțumiți de "contraperformanța și atitudinea actualei guvernări", precum și reprezentanți ai societății civile și structurilor asociative.

Această acțiune a fost parte din campania de informare lansată de PNL în scopul determinării tuturor parlamentarilor, indiferent de culoare politică, să voteze pentru adoptarea moțiunii de cenzură și demiterea Guvernului Tudose.

Moțiunea de cenzură a fost citită luni după-amiază în plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului.

PNL și USR au depus pe 17 noiembrie la Parlament moțiunea de cenzură, care este semnată de 148 de parlamentari PNL, USR, PMP și de deputații neafiliați Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin.

PNL și USR solicită, prin moțiunea de cenzură "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă", retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru a se opri "distrugerea economiei", "atacul la Justiție" și "scoaterea României din Uniunea Europeană".

* ARGEȘ

Câteva sute de persoane au participat, luni, la un miting organizat de PNL în municipiul Pitești pentru susținerea moțiunii de cenzură

Protestatarii s-au strâns în zona sediului PNL Argeș, de unde au pornit în marș prin zona centrală a municipiului Pitești. Coloana de manifestanți a trecut pe lângă sediului PSD Argeș și pe lângă Primăria Pitești, scandând lozinci împotriva guvernului și a liderului social-democrat Liviu Dragnea.

Punctul final al protestului a fost Piața Vasile Milea, unde președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, a citit textul moțiunii de cenzură, documentul fiind ulterior înmânat prefectului.

Protestul, la care au participat aproximativ 400 de oameni, a durat mai puțin de o oră și s-a încheiat fără incidente.

* BRĂILA

Aproximativ 400 de liberali au participat, luni seară, la un mitingul de susținere a moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Tudose, intitulat "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă" și organizat în fața Palatului Administrativ din Brăila.

"Dacă este nevoie, vom merge până la București, la Palatul Parlamentului și vom spune că acest Guvern, care este condus de un brăilean, nu face lucruri bune pentru țară și ar trebui să se oprească. Toate problemele pe care le are țara noastră astăzi le are din cauza modului în care PSD a înțeles să guverneze", a declarat președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă.

Liberalii au venit cu pancarte pe care se puteau citi următoarele mesaje: "PSDragnea bagă mâna adânc în buzunar să ne ia și ultimul ban", "Rețeta Dragnea — dărnicia care te sărăcește", "Dragnea și ai lui au tăiat puterea Leului", "Cod Roșu — opriți dezastrul".

* BUZĂU

Peste 500 de membri și simpatizanți PNL au mărșăluit luni seara circa o jumătate de oră pentru ca în final să protesteze în fața Prefecturii Buzău.

Cu fluiere și vuvuzele, aceștia plecat din Piața Dacia și au mărșăluit către Prefectura Buzău purtând pancarte pe care se putea citi: "Ia atitudine, doar împreună îi putem opri", "În democrație, hoții stau la pușcărie", "Altă întrebare, altă guvernare!"

"Guvernul trebuie să plece, toți românii care cred că există și o Românie curată trebuie să ia atitudine,căci în joc este chiar viitorul copiilor noștri", a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Zoica, președintele organizației municipale a PNL.

La finalul marșului, membri și simpatizanții PNL s-au oprit în fața Prefecturii Buzău, unde au strigat lozinci antiguvernamentale și au citit textul moțiunii depuse de PNL în Parlament.

* CONSTANȚA

Peste 500 de activiști liberalii au ieșit luni în stradă, de la ora 17.00, organizând un marș de protest ce a pornit din zona Stadionului Portul și s-a încheiat pe platoul din fața Prefecturii Constanța, cu un miting, manifestanții strigând lozinci împotriva politicilor promovate de majoritatea guvernamentală.

În mesajul transmis public, prin care a apelat la solidarizarea constănțenilor cu acțiunea protestatară, președintele Filialei județene PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă declarat: "Suntem în război total cu acest Guvern Tudose-Dragnea. Halul în care PSD își bate joc de români cere o reacție puternică din partea noastră, a Partidului Național Liberal. Depunem moțiune de cenzură în Parlament, dar, în același timp, organizăm ample acțiuni de protest în toată țara!".

* DOLJ

Circa 800 de persoane, membri ai PNL Dolj, au participat luni seara la marșul și mitingul organizate de liberali în Craiova pentru susținerea moțiunii "PSDragnea în campanie mumă, la putere ciumă".

Protestatarii, în frunte cu liderii liberali din județ, s-au strâns în fața sediului PNL Dolj, de unde au plecat în marș spre Piața "Mihai Viteazu" — Piața Prefecturii, traversând zona centrală a municipiului Craiova.

Pe parcursul protestului, care a durat circa o oră, participanții au purtat pancarte pe care se putea citi: "PSDragnea în campanie mumă, la putere ciumă", "Ziua și noaptea ca hoții", "Cod roșu, opriți dezastrul!", "PSD, statul paralel" și au scandat împotriva Guvernului și a PSD: "DNA să vină să vă ia", "Jos Guvernul PSD!", "Ieșiți din casă, dacă vă pasă", "PSD, ciumă roșie", "Jos Guvernul PSD!", "Demisia, demisia", "Hoții, hoții", "Cine nu sare, nu vrea schimbare" etc.

* GIURGIU

Aproximativ trei sute de persoane au protestat luni seara pe străzile din centrul municipiului Giurgiu și în fața instituției Prefectului Județului.

Mulți dintre giurgiuvenii care au protestat purtau fulare galbene la gât, iar printre ei au fost și președintele organizației județene a PNL Giurgiu, Marin Anton, alți lideri locali liberali, consilieri municipali, județeni, dar și membri sau simpatizanți ai partidului, precum și oameni care nu sunt înscriși în vreun partid politic.

"PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă!", "Jos ciuma roșie!" — au fost lozincile scandate de protestatari. Ei spun că acest protest a fost organizat în contextul depunerii moțiunii de cenzură de către liberali și pentru a atrage cât mai multe voturi în Parlament pentru ca moțiunea să treacă.

"Au spus că se vor mări salariile, dar mie patronul mi-a spus să merg să îmi plătesc dările la stat din salariu, pe el nu îl interesează și nici nu poate să îmi mărească salariul pentru asta. Muncesc de dimineața până seara și rămân cu mai nimic din salariu, am copii de crescut și o mamă bolnavă, totul s-a scumpit, nu știu cum o să trecem peste iarnă", a declarat, pentru AGERPRES, unul dintre protestatari, Costel B.

"Noi protestăm la ora asta, dar angajații din Prefectură cred că au plecat de mult acasă, ar trebui să începem protestele de dimineața", a declarat un alt protestatar, Ionel A.

Jandarmii au fost prezenți pentru asigurarea ordinii publice și, potrivit autorităților, protestul nu ar fi fost unul anunțat, pentru care să se fi cerut autorizație. Protestul s-a încheiat după aproximativ o oră, fără a fi înregistrate incidente.

* GORJ

Circa 300 de persoane au participat luni seara, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, la o acțiune de susținere a moțiunii de cenzură "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă", inițiată de PNL și USR împotriva Guvernului Tudose.

Participanții la eveniment s-au strâns în fața sediul PNL Gorj din municipiul Târgu-Jiu, de unde au pornit în marș către sediul Prefecturii.

Moțiunea de cenzură a fost citită de primarul comunei Câlnic, Dumitru Vulpe.

Acțiunea nu a fost una autorizată, la fața locului fiind prezente echipaje de jandarmi și polițiști.

"Este o acțiune de protest organizată pe rețelele de socializare, dat fiind faptul că au fost și reprezentanți ai sindicatelor și cetățeni care și-au manifestat intenția de a fi alături de noi, susțin punctele din moțiunea de cenzură, însă evitau să participe la un miting politic. Ca atare, am mers pe o mobilizare pe Facebook, astfel încât toți cetățenii care vor să participe la această mișcare de stradă pentru susținerea moțiunii de cenzură să poată să facă acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, Denisa Șuță.

* OLT

Aproximativ 200 de persoane au participat luni seara, la Slatina, pe platoul din fața Instituției Prefectului, la mitingul organizat de PNL Olt.

Manifestația a început la ora 17,00 și s-a încheiat la ora 18,00 timp în care liberalii au citit la microfon textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Tudose, intitulată "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă".

"A fost o inițiativă la nivel național, de a ne strânge membri ai PNL, în toată țară, în fața prefecturilor, pentru a trage un semnal prezentat și în moțiunea de cenzură, anume românii să îndrăznească să creadă că la un an de la câștigarea alegerilor coaliția PSD — Dragnea a aruncat la gunoi promisiunile făcute și speranța românilor pentru un trai mai bun. Nemulțumirile noastre se regăsesc în conținutul moțiunii de cenzură. Suntem câteva sute de persoane, vom citi textul moțiunii integral", a spus, la miting, președintele interimar al PNL Olt, Liviu Voiculescu.

La miting liberalii au scandat lozinci antiguvernamentale.

* PRAHOVA

Peste 900 de persoane, parlamentari PNL, aleși liberali locali și județeni, dar și membri de partid și simpatizanți au participat, luni seară, în centrul municipiului Ploiești, la o acțiune de susținere a moțiunii de cenzură "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă".

La finalul unei ședințe a Comitetului de Coordonare Extraordinar al PNL Prahova care a avut loc într-o sală a Palatului Administrativ, unde își are sediul și Prefectura Prahova, liberalii, între care senatorul Iulian Dumitrescu și deputații Roberta Anastase și Răzvan Prișcă au ieșit în fața clădirii, acesta din urmă citind textul moțiunii.

La final, el a fost aplaudat, iar cei prezenți au aprins lanternele telefoanelor mobile, unii dintre ei strigând "Dragnea, nu uita, ai și tu celula ta" și "CCR, altă pacoste".

Potrivit organizatorilor, peste 900 de persoane au fost prezente la eveniment.

* TELEORMAN

Aproximativ 350 de liberali și-au urmat luni seara liderul județean în fața Instituției Prefectului Teleorman, unde președintele PNL, Eugen Pîrvulescu, a citit textul moțiunii de cenzură "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă".

Acțiunea PNL a pornit din fața sediului partidului, iar în fața Prefecturii toți participanții au aprins telefoanele pentru a "lumina Guvernul".

Potrivit liderului filialei liberale locale, oamenii din Teleorman au ales să participe la eveniment în număr mare "speriați fiind pentru că PSD a pus stăpânire pe județ".

* TULCEA

Circa 40 de membri PNL s-au adunat luni seara, în fața Prefecturii județului Tulcea, într-o acțiune de susținere a moțiunii de cenzură citită în Parlament.

Acțiunea nu a fost autorizată, dar organizația județeană a PNL a informat Primăria municipiului și Prefectura județului cu privire la aceasta. Chiar și așa, în momentul în care liberalii au ajuns la sediul Prefecturii, doi angajați ai Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) i-au comunicat liderului liberalilor că trebuie să obțină acordul comandantului instituției.

"Probabil că nu a existat o comunicare între Prefectură și IJJ și ne-au rugat să așteptăm până primesc un răspuns din partea comandantului", a explicat situația președintele organizației județene a PNL, Ștefan Ilie.

Potrivit sursei citate, acțiunea, care s-a încheiat fără incidente în circa 15 minute, a fost susținută și de filiala teritorială a Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa.

* VÂLCEA

Aproximativ 300 de persoane, membri și simpatizanți PNL, au protestat luni seara, începând cu ora 17,00 în municipiul Râmnicu Vâlcea, pentru a susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Liberalii vâlceni au pornit în marș din fața sediului organizației de partid și s-au deplasat, fără incidente, până în fața Prefecturii Vâlcea unde au rămas circa 40 de minute și au citit textul moțiunii de cenzură. Protestul s-a încheiat înainte de ora 18,00.

AGERPRES/(A, AS — autori: George Onea, Dorin Ivan, Oana Popescu, Luiza Abu Salem, Maria Mitrică, Anamaria Toma, Dan Mihăescu, Ecaterina Ignat, Cristina Matei, Luisiana Bîgea, Camelia Bigan, editor: Karina Olteanu)

Citiți și:
Liberalii au organizat în județe mitinguri și acțiuni de prezentare a moțiunii de cenzură împotriva actualei guvernări (grupaj 2)
Liberalii au organizat în județe mitinguri și acțiuni de prezentare a moțiunii de cenzură împotriva actualei guvernări (grupaj 3)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...