Liderii celor 16 landuri ale Germaniei cer UE să permită vânătoarea lupilor în anumite regiuni

Liderii celor 16 landuri ale Germaniei cer UE să permită vânătoarea lupilor în anumite regiuni

Liderii celor 16 landuri ale Germaniei au făcut apel la Uniunea Europeană să relaxeze măsurile privind protecția lupilor şi să permită regiunilor să adopte politici diferite în ceea ce priveşte gestionarea animalelor sălbatice.

Germanii vor să poată vâna lupi în unele zone FOTO Barbara Promberger

Noile reguli ar trebui să permită ca lupii să fie împuşcaţi în zonele unde trăiesc populaţii mari de lupi, a declarat Stephan Weil, premierul landului Saxonia Inferioară din Germania.

Miercuri seara, fermieri germani au manifestat la Bruxelles în favoarea relaxării statutului de protecţie a lupului, scrie Agerpres.

Lupul nu mai este cu siguranţă ameninţat cu dispariţia”, a declarat Simon Darscheid de la Asociaţia crescătorilor de oi din Renania de Nord Westfalia. În pofida gardurilor ridicate şi a câinilor care protejează turmele, lupii au continuat să omoare oile, a mai spus Darscheid.

Lupul nu trebuie să se mai afle sub cel mai înalt nivel de protecţie în legislaţia UE privind protejarea speciilor”, a declarat Udo Hemmerling, un oficial al Asociaţiei Fermierilor Germani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?