Liderul grupării Frontul Al-Nosra îi cheamă pe jihadiștii din Caucaz să atace Rusia

Liderul grupării Frontul Al-Nosra îi cheamă pe jihadiștii din Caucaz să atace Rusia

Liderul grupării Frontul Al-Nosra, ramura siriană a Al Qaida, a lansat marți un apel către jihadiștii din Caucaz să le vină în ajutor celor din Siria și să lovească Rusia, ale cărei forțe militare aeriene desfășoară de două săptămâni operațiuni împotriva rebelilor, relatează AFP.

'Fac apel la mujahedinii (combatanți islamiști) din Caucaz să susțină atât cât pot poporul din Siria. Dacă armata rusă ucide populația noastră, ucideți-le populația, dacă ucide soldații noștri, ucideți-i pe ai lor. Ochi pentru ochi', afirmă Abou Mohammad al-Jolani, într-o înregistrare audio, dată publicității luni seara.

El a asigurat că intervenția rusă se va termina cu o înfrângere și a făcut apel la toate mișcările rebele să se unească în faza actuală. 'Războiul din Siria îi va face pe ruși să uite ororile pe care le-au suferit în Afganistan (...) Ei trebuie distruși, dacă va dori Allah, la porțile Siriei', a afirmat Abou Mohammad al-Jolani.

'Lăsați deoparte disputele dintre voi până la dispariția și zdrobirea cruciadei occidentale și a campaniei ruse pe pământul sirian', a adăugat el, într-un apel adresat numeroaselor grupuri rebele diseminate în toată Siria.

El a făcut de asemenea apel la rebeli să se unească pentru a lovi localități cu populație de doctrină religioasă alawită, căreia îi aparține președintele Bashar al-Assad.

'Toți mujahedinii de pe toate fronturile trebuie să se mobilizeze pentru a începe o mare bătălie împotriva celor mai sensibile regiuni ale regimului. Trebuie să extindem lupta și să vizăm localități nusairi (termen peiorativ cu care sunt desemnați alawiții) din Latakia și invit toate facțiunile rebele să strângă un număr cât mai mare de obuze pentru a lovi aceste localități în fiecare zi cu sute de proiectile, așa cum procedează ei împotriva noastră', mai spune el în înregistrarea menționată.

Rusia și-a concentrat raidurile în centrul și nordul Siriei, unde se află pozițiile Frontului Al-Nosra, în special în provinciile Idleb și Hama, unde luptă împreună cu alte grupuri islamiste. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

3 Surprinzătoarele afirmații ale unui analist ungur, care susține că bazele americane din România și Polonia ar putea fi folosite pentru a ocupa vestul …

4 VIDEO Rusia a încasat sâmbătă o lovitură cruntă din partea Ucrainei

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...