Liderul laburist consideră că Theresa May ar trebui să demisioneze; aceasta afirmă că Partidul Conservator va asigura stabilitatea

Liderul laburist consideră că Theresa May ar trebui să demisioneze; aceasta afirmă că Partidul Conservator va asigura stabilitatea

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a considerat că prim-ministrul conservator Theresa May ar trebui să demisioneze după pierderile suferite de partidul său la alegerile parlamentare britanice de joi, transmite AFP.

* UPDATE Alegeri legislative anticipate în Marea Britanie: Theresa May pierde majoritatea de care dispunea în Parlament (estimări)

"Ea a pierdut colegii conservatoare, a pierdut voturi, a pierdut susținerea și încrederea. Este suficient pentru ca ea să plece și să lase locul unui guvern cu adevărat reprezentativ", le-a spus Corbyn alegătorilor săi, vineri dimineața.

În ce o privește, Theresa May a declarat, imediat după realegerea sa în circumscripția Maidenhead (vest), că Partidul Conservator va asigura "stabilitatea" țării după alegerile legislative de joi în care, conform primelor estimări, ar putea pierde majoritatea absolută.

"Țara are nevoie de o perioadă de stabilitate și, oricare ar fi rezultatele, Partidul Conservator va putea îndeplini această datorie și va asigura stabilitatea", a spus șefa guvernului de la Londra.

Potrivit unei știri EFE de vineri dimineață, după numărarea voturilor în 550 din cele 650 de circumscripții electorale, Partidul Conservator avea cu 20 de mandate în plus față de laburiști, 253 față de 233.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...