Liderul Statului Islamic este, probabil, încă în viață (general american)

Liderul Statului Islamic este, probabil, încă în viață (general american)

Liderul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, este fără îndoială încă în viață și se ascunde probabil în valea Eufratului, a declarat joi un înalt responsabil militar american, citat de France Presse.

"Noi îl căutăm neîncetat. Nu cred că el este mort", a indicat generalul Stephen Townsend, comandantul coaliției antijihadiste în Irak și Siria într-o declarație telefonică.

Totuși, generalul Townsend a recunoscut că nu are "nicio idee" unde exact ar putea să se afle al-Baghdadi, dar crede că el ar fi putut să fugă împreună cu alți jihadiști în valea Eufratului, o regiune care se întinde din Siria până în Irak, după ofensiva coaliției și a aliaților locali ai acesteia asupra Mosul, Raqqa și Tal Afar, bastioane ale Statului Islamic.

"Ultima bătălie împotriva ISIS va fi dată în valea Eufratului", a afirmat militarul american, folosind o altă denumire a Statului Islamic.

"Când îl vom găsi, cred că vom încerca mai întâi să-l lichidăm. Nu merită probabil încercat să fie capturat", a adăugat el.

Abu Bakr al-Baghdadi, născut în Irak, a reușit să scape din strânsoarea americană chiar dacă este vânat de mai bine de peste șase ani. SUA au oferit o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru capturarea sa.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) dezvăluise la începutul lunii iulie că al-Baghdadi ar putea să fie mort, pe baza declarațiilor unor lideri ai Statului Islamic din provincia Deir Ezzor.

Armata rusă a anunțat, de asemenea, la 22 iunie că există "o mare probabilitate" să-l fi ucis pe Abu Bakr al-Baghdadi, fără să poată însă să verifice această informație.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /