Liga I: CS Universitatea Craiova - FC Steaua 1-2

Liga I: CS Universitatea Craiova - FC Steaua 1-2

FC Steaua București a învins-o pe CS Universitatea Craiova cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe Stadionul "Municipal" din Drobeta-Turnu Severin, într-un meci din etapa a 24-a a Ligii I de fotbal.

Craiovenii au dominat prima repriză și au avut șansa de a deschide scorul, dar bulgarul Hristo Zlatinski a ratat un penalty în minutul 12 (a apărat portarul Florin Niță), acordat pentru un fault al lui Gabriel Tamaș la Andrei Ivan.

Steaua a reușit să deschidă scorul prin Mihai Pintilii (24), dar oltenii au restabilit egalitatea zece minute mai târziu (34), același Zlatinski transformând de data aceasta o lovitură de pedeapsă acordată pentru faultul lui Tamaș la Nicușor Bancu.

În prima repriză, William De Amorim a ratat o ocazie, șutul său fiind apărat de portarul Nicolae Calancea (28), iar Bancu a avut și el o oportunitate notabilă, dar șutul său s-a dus alături de poartă (43).

Steaua a fost mai activă după pauză și a ratat o ocazie prin Marko Momcilovic (52), pentru ca spre final, Gabriel Enache (79) să înscrie golul victoriei, cu un șut printre picioarele portarului Calancea.

Suporterii Craiovei au desfășurat în tribune un banner cu mesajul "Numai stele căzătoare, într-un fotbal care moare/Doar iubirea alb-albastră a rămas să strălucească".

Jucătorii Universității au intrat pe teren cu tricouri speciale, pe spatele lor putându-se citi hashtaguri cu cuvinte semnificative: Briceag — #lei, Bancu — #bucurie, Ivan — #istorie, Bucurică — #devotament, Acka — #onoare, Barthe — #unici, Nuno Rocha — #pasiune etc.

Fostul internațional craiovean Pavel Badea, marcatorul dublei în victoria din 1990 împotriva Stelei, a dat lovitura de start a partidei.

Craiovenii, învinși și în tur cu 2-1, sunt al a doua înfrângere consecutivă în campionat, iar în etapa viitoare o vor întâlni pe Dinamo, la București.

CS Universitatea Craiova — FC Steaua București 1-2 (1-1), Stadion "Municipal" — Drobeta-Turnu Severin
Au marcat: Hristo Zlatinski (34 — penalty), respectiv Mihai Pintilii (24), Gabriel Enache (79).
Hristo Zlatinski a ratat un penalty în min. 12 (a apărat Florin Niță).
Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad); arbitri asistenți: Octavian Șovre (Oradea), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); arbitru de rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureș)
Observatori: Cristian Nica (Ploiești) — CCA, Mircea Călin (București) — LPF

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”